Livre
Néerlandais
Een Noorse inspecteur van politie maakt jacht op een misdadiger die het, vooral in Oslo, heeft voorzien op getrouwde vrouwen met kinderen, maar geen enkel spoor achterlaat.
Titre
De sneeuwman
Auteur
Jo Nesbø
Traducteur
Annelies De Vroom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Snømannen
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2018 | Autres éditions
476 p.
ISBN
9789403120904 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De sneeuwman is het zevende boek van Jo Nesbø (het zesde in Nederlandse vertaling) met inspecteur Harry Hole in de hoofdrol. De Noorse speurder is een van de beste in zijn vak, maar communiceert moeilijk en werkt het liefst op zijn eentje. Daardoor is hij al verschillende keren met zijn oversten gebotst, maar omdat Hole uitstekende resultaten kan voorleggen, heeft hij tot dusver zijn job altijd kunnen redden. Met de knappe Katrine Bratt krijgt Hole een nieuwe partner, die van hogerhand ook de taak meekrijgt een oogje in het zeil te houden. Na de gebeurtenissen uit de vorige boeken vreest de politietop immers dat Hole op instorten staat: hij worstelt nog steeds met de demonen van zijn alcoholverslaving en heeft het er moeilijk mee dat zijn ex-vrouw Rakel met de knappe arts Mathias een nieuwe liefde gevonden heeft. Gelukkig voor Hole duikt er in Oslo een heuse seriemoordenaar op, zodat hij zijn zinnen kan zetten op de jacht op hem. Zijn slachtoffers zijn telkens moeders met een g…Lire la suite
In Oslo verdwijnen enkele vrouwen; ze hebben gemeen dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Het vreemde is dat bij hun huis steeds een sneeuwpop is gemaakt. Inspecteur Harry Hole ontvangt een brief van ‘De sneeuwman’ waarin wordt medegedeeld dat hij terug is. Hole ontdekt dat er in Noorwegen in de afgelopen jaren meer vrouwen zijn verdwenen die nooit zijn teruggevonden. Ook zijn er geen lijken aangetroffen. Pas als Hole enig verband ziet tussen deze vrouwen, komt er wat vaart in het onderzoek. Maar de jacht op deze seriemoordenaar is lang en krijgt voor Hole een bizarre, persoonlijke kant. De thrillers van Nesbø worden terecht geroemd. Niet alleen zijn zijn plots breed en ingewikkeld, maar zeer gedegen opgezet, ook zijn karakters zijn bijzonder overtuigend, menselijk en gewoon. Hoofdpersoon Hole is de wat eigengereide en recalcitrante persoon die altijd botst met zijn meerderen. Het werk van Nesbø laat zich goed vergelijken met dat van Henning Mankell en doet daar zeker niet voor ond…Lire la suite

À propos de Jo Nesbø

Jo Nesbø (/ˈjuː ˈnesbøː/), né le 29 mars 1960 à Oslo, est un écrivain et scénariste norvégien, auteur de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né d'un père patron d'une société de transports et d'une mère libraire, Jo Nesbø se destinait à devenir footballeur professionnel mais une rupture des ligaments croisés a mis un terme à sa carrière. Il grandit à Molde puis devient diplômé de la Norwegian School of Economics à Bergen. Il est d'abord journaliste économique, puis se dirige vers la musique. Il est connu pour sa participation en tant qu'auteur, compositeur et interprète au groupe de pop Di Derre, l'un des plus célèbres en Norvège de 1993 à 1998.

Analyse …En lire plus sur Wikipedia