Livre
Néerlandais

Dodelijk patroon

Jo Nesbø (auteur), Annelies De Vroom (traducteur)
Rechercheur Harry Hole dreigt te worden ontslagen bij de politie van Oslo; hij krijgt nog een kans om bij het onderzoek naar drie verschrikkelijke moorden op jonge vrouwen zijn waarde te bewijzen.
Titre
Dodelijk patroon
Auteur
Jo Nesbø
Traducteur
Annelies De Vroom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Marekors
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2017 | Autres éditions
456 p.
ISBN
9789023456575 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze derde thriller van de Noorse bestsellerauteur en musicus Jo Nesbø, met rechercheur Harry Hole in de hoofdrol, gaat het over een aantal raadselachtige moorden die Oslo tijdens een verschrikkelijke hitteperiode teisteren. Terwijl veel stadsbewoners de tijd aan nattere en luchtigere oorden doorbrengen, krijgt Harry nog een kans zijn dreigend ontslag af te wenden. Door de dood van een gewaardeerde collega geraakte Harry in een crisis en hij zijn greep op zijn beroeps- en privéleven: de alcohol krijgt opnieuw vat op hem... Gedwongen tot samenwerking met zijn gehate collega Tom Waaler begint de antiheld Harry met zijn collega´s aan een vermoeiende speurtocht: drie jonge vrouwen en een jonge man worden op gewelddadige wijze van het leven beroofd. En het bijzondere en raadselachtige is dat zij allen een vinger missen en dat op de plaats van delict een stervormige rode diamant wordt gevonden. De zoektocht begint zich steeds meer op een fietskoerier te richten. Is Sivertsen, een handela…Lire la suite
In deze derde thriller van de Noorse bestsellerauteur met rechercheur Harry Hole in de hoofdrol gaat het om een aantal raadselachtige moorden die Oslo tijdens een verschrikkelijke hitteperiode teisteren. Terwijl veel stadsbewoners de tijd in natter en luchtiger oorden doorbrengen, krijgt Harry nog een kans zijn dreigend ontslag af te wenden. Door de dood van een gewaardeerde collega geraakte Harry in een crisis en zijn hem beroeps- en privéleven steeds meer gaan ontglijden: de alcohol krijgt opnieuw vat op hem. Gedwongen tot samenwerking met zijn gehate collega Tom Waaler begint de antiheld Harry met zijn collega's aan een vermoeiende speurtocht: drie jonge vrouwen worden op gewelddadige wijze van het leven beroofd. En het bijzondere en raadselachtige is dat zij allen een vinger missen en dat op de plaats delict een stervormige rode diamant wordt gevonden. Dan begaat de dader een fout. Een pentagramachtig patroon op de stadsplattegrond van Oslo wijst in zijn richting. Enorm spannend e…Lire la suite

À propos de Jo Nesbø

Jo Nesbø (/ˈjuː ˈnesbøː/), né le 29 mars 1960 à Oslo, est un écrivain et scénariste norvégien, auteur de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né d'un père patron d'une société de transports et d'une mère libraire, Jo Nesbø se destinait à devenir footballeur professionnel mais une rupture des ligaments croisés a mis un terme à sa carrière. Il grandit à Molde puis devient diplômé de la Norwegian School of Economics à Bergen. Il est d'abord journaliste économique, puis se dirige vers la musique. Il est connu pour sa participation en tant qu'auteur, compositeur et interprète au groupe de pop Di Derre, l'un des plus célèbres en Norvège de 1993 à 1998.

Analyse …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions