Livre audio
Néerlandais
Wanneer de zeven vrienden van De Wilde Voetbalbende eindelijk weer buiten kunnen voetballen, is hun veldje ingepikt door Dikke Michiel en zijn Onoverwinnelijke Winnaarsbende. Ze spreken af om te voetballen om het veldje
Sujet
Voetbal
Titre
Leon
Auteur
Joachim Masannek
Narrateur
Guus Meeuwis
Musicien
VOF de Kunst
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Leon, de slalomkampioen
Éditeur
Sans lieu de publication: De Kunst, 2007
2 cd's
Durée
ca 155 minuten
EAN
8717703011326

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Integrale weergave van het gelijknamige boek voorgelezen door zanger Guus Meeuwis. Het boek is aangeboden in de a.i's boeken* met onderstaande tekst van recensent F. J. Meijer. 'Als het weer het eindelijk toelaat om buiten te voetballen, wacht de zeven vrienden, voor wie voetbal het belangrijkste in hun leven is, een onaangename verrassing. Dikke Michiel en zijn 'Onoverwinnelijke Winnaars'-bende hebben hun veldje, de Duivelspot, ingepikt. Ze besluiten om tegen elkaar te voetballen met als inzet het veldje. Met veel vallen en opstaan bereiden ze zich met behulp van trainer Willie voor op de alles beslissende wedstrijd. Een verhaal dat erg langzaam op gang komt. Het wordt vanuit het perspectief van de ik-figuur Leon (10) verteld, afgewisseld door een alwetende verteller. In het eerste hoofdstuk wendt Leon zich direct tot de lezer en stelt zijn vrienden voor. Ondanks de titel speelt Leon een minder prominente rol dan verwacht. (...) Wanneer de jongens eenmaal aan het trainen zijn, wordt …Lire la suite

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions