Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Runenvuur

Joanne Harris (auteur), Kris Eikelenboom (traducteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Malin is via een runenteken in haar hand verbonden met de Noorse goden. Ze heeft de taak om hun verwoeste hemelbastion Asgard te herbouwen. Daarvoor moet ze een oude vijand verslaan en een gevaarlijke samenwerking aangaan. Ze heeft twaalf dagen voordat de wereld vergaat.
Titre
Runenvuur
Auteur
Joanne Harris
Traducteur
Kris Eikelenboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Runelight
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2012
588 p.
Note
Vervolg op: Vuurvolk
ISBN
9789026132551 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Maggie en Malin zijn twee meisjes die in twee verschillende delen van de wereld worstelen met hun magische talenten. Maggie, die alleen in het Einde van de Wereld woont, wordt verleid door Adam Knuddeling en voor het karretje van de Fluisteraar gespannen. Zij wordt de Ruiter van Bloedvergieten, een van de drie Ruiters die de tweede Rampspoed zullen aankondigen, de Apocalyps en het Vergaan van de Wereld. Malin en de overgebleven goden moeten proberen haar tegen te houden.
Bent u nog mee? Dit vervolg op Vuurvolk (2007) van de schrijfster Joanne Harris, die internationale bekendheid verwierf dankzij de verfilming van haar boek Chocolat, is aangekondigd met trommels en trompetten, en ik kan het niet helpen dat het naar mijn gevoel ook zo leest: als een heleboel kabaal.
Hoewel de schrijfster in de inleiding beweert dat je het eerste deel van deze reeks niet per se hoeft te hebben gelezen, is het verhaal in het begin amper te volgen met de summiere en vooral cryptisc…Lire la suite
Was Malin in het eerste deel 'Vuurvolk'* nog de hoofdpersoon, nu is haar tweelingzusje Maggie voorbestemd om een opdracht te vervullen. Ook zij heeft een runenteken op haar hand en beschikt over magische gaven. In een wereld van (half)goden, die allerlei verschijningsvormen hebben, moet ze haar weg vinden en moeilijke keuzes maken. Veel is niet wat het lijkt, waardoor het moeilijk is om op je omgeving en op de personages die ze ontmoet, te vertrouwen. Bovendien moet de queeste in twaalf dagen worden afgerond. Het apocalyptische eind suggereert een vervolg. Voorin staat een samenvatting van het voorgaande deel, wat helpt om de gebeurtenissen weer op te halen. Ook zijn kaarten van de negen werelden en de middenwerelden afgebeeld. Met veel relativerende humor en veel vaart worden de avonturen beschreven. De personages zijn goed uitgewerkt. De sfeer verwijst naar Noorse en Griekse mythologie. De overvloed aan informatie, personages en gebeurtenissen maakt het soms lastig om de rode draad …Lire la suite

Runenvuur

'Runenvuur': Een schitterend spel van Noorse mythologie. Zo maakte de commentaar van Stephenie Meyer van de gekende Twillight-serie  me warm om dit boek (588 pagina’s!) te lezen. De schrijfster ervan is ook gekend van het verfilmde boek 'Chocolat', een film die me zoals zo velen wel heeft weten te bekoren.
Met de nodige dosis doorzettingsvermogen doorworstelde ik het eerste deel van dit boek. Het voorgaande ‘Vuurvolk’ heb ik niet gelezen, noch ben ik een kenner van de Noorse mythologie. Het was dus niet eenvoudig om alle personages en werelden te doorgronden. Pas vanaf pagina 183 kreeg ik een beetje een beeld over de goden (de Vanir en de Aesir) en de Anderen, wat runentekens zijn, Orde en Chaos, De Negen Werelden, Ragnarok, Droom, … Vanaf dan had ik ook door wie de hoofdpersonages zijn (Maggie Rede, Malin, Loki) zodat ik me op deze personages en hun verhaallijn kon concentreren. Voor een leek is het immers behoorlijk moeilijk de mythologie, de typische taalschat en de verhaalli…Lire la suite

À propos de Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, née le 3 juillet 1964 à Barnsley dans le Yorkshire, est une romancière britannique.

Née d'un père anglais et d'une mère française, elle explore dans ses romans avec finesse et d'un style alerte les thèmes du folklore, des racines familiales, de la magie et de la gastronomie. Son roman Chocolat a connu un grand succès et a fait l'objet d'une adaptation cinématographique sous le titre Le Chocolat, avec Johnny Depp et Juliette Binoche.

Œuvres

Trilogie Chocolat

  1. Chocolat, Quai Voltaire, 2000 ((en) Chocolat, 1999)
  2. Le Rocher de Montmar…En lire plus sur Wikipedia