Livre
Néerlandais

Aan het hof van Eden

Joelle Charbonneau (auteur), Karien Gommers (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Na de plotselinge dood van hun vader en oudere broer, moet de tweeling Carys en Andreus (ca. 18) het tegen elkaar opnemen in een wedstrijd om het koningschap. Ze lijken niemand meer te kunnen vertrouwen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Tweelingen
Titre
Aan het hof van Eden
Auteur
Joelle Charbonneau
Traducteur
Karien Gommers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dividing Eden
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
318 p.
ISBN
9789045212432 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens een hinderlaag zijn de koning en de kroonprins van Eden allebei vermoord. De koningin, gek van verdriet, blijkt niet tot regeren in staat. Een van de overgebleven kinderen – de tweeling Carys en Andreus (ca. 18) – zal het stokje moeten overnemen. Niemand weet wie van hen het eerst geboren werd, en wie dus aanspraak maakt op de troon. Een reeks wedstrijden moet uitwijzen wie het meest geschikt is voor het koningschap. Carys vermoedt dat er een luchtje aan de dood van haar vader en oudere broer zit. Voor ze het weet, raken zij en Andreus verstrikt in een web van politieke intrige. Spannende YA-roman van de Amerikaanse schrijfster van de 'De Test'-trilogie waarin ze laat zien hoe de zucht naar macht het lelijkste in mensen naar boven haalt en zelfs de hechtste tweeling uiteen kan drijven. De goed doordachte personages zijn aan elkaar gewaagd. Sommige plotkeuzes zijn wel erg toevallig en passen niet bij een monarchie (bijvoorbeeld het ontbreken van getuigen bij de geboorte van de …Lire la suite

Aan het hof van Eden

'Aan het hof van Eden' is een geweldig boek dat zich afspeelt in het koninkrijk Eden. Door omstandigheden komt Eden zonder logische troonsopvolger te zitten. Het meest voor de hand liggende zou zijn dat prinses Carys of prins Andreus hun vader opvolgt. Maar wie van deze tweeling heeft het meeste recht op de troon? Dat is onduidelijk. Hierdoor zijn er kapers op de kust. Want ook anderen willen heel graag de kroon bemachtigen. Prins Andreus en prinses Clarys nemen het tegen elkaar op in verschillende duels, die zouden moeten uitmaken wie het best geschikt is om het volk te besturen. Maar geleidelijk aan zorgt de strijd om de macht voor wrijvingen tussen de tweeling.

De prins en de prinses komen in de verschillende hoofdstukken afwisselend aan het woord. Knap hierbij is dat geen van beide enkel als goed of als slecht wordt geportretteerd. Ze hebben allebei hun eigen karakter en hun eigen grote tekortkomingen. Ondanks de best wel fantasierijke setting wordt het boek op geen …Lire la suite

À propos de Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau, née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago dans l'État d'Illinois, est une romancière américaine.

Biographie

Joelle Charbonneau a fait des études de musique et de chant classique avant de débuter comme chanteuse d'opéra et de devenir professeur de chant. Elle raconte alors de nombreuses histoires et se décide à faire de cette activité la principale en écrivant des romans pour les enfants et les adolescents.

Œuvres

Série Rebecca Robbins Mysteries

  1. (en) Skating Around the Law, 2010
  2. En lire plus sur Wikipedia