Livre
Néerlandais

De studie

Joelle Charbonneau (auteur), Carolien Metaal (traducteur)
Malencia (17, ik-figuur) komt erachter dat er een opstand tegen de huidige leiders wordt voorbereid. Ze schaart zich aan de kant van de opstandelingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De studie
Auteur
Joelle Charbonneau
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Independent study
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., 2017 | Autres éditions
342 p.
ISBN
9789045207100 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In ‘De test’* kon de lezer kennismaken met de 17-jarige Malencia, die door het maken van een test uitverkoren werd om naar de hoofdstad van de Verenigde Gemenebest te reizen. Daar volgt een studie voor toekomstige leiders van het land. Na het maken van de test worden van de studenten de herinneringen aan die test gewist. Dat is bij Malencia niet volledig gelukt. Daardoor is zij op haar hoede als ze de ontgroeningsfase ingaat. Bovendien komt ze te weten dat er een opstand tegen de huidige leiders wordt voorbereid. Ze schaart zich aan de kant van de opstandelingen, omdat ze merkt dat de leiders dezelfde fouten maken als in het verleden en hun morele plicht om alle schade te herstellen verzaken. Ook dit tweede deel is een met vaart geschreven, spannend verhaal, dat boeit door de morele dilemma’s waarmee Malencia wordt geconfronteerd. Informatie is te vinden op karakteruitgevers.nl/detesttrilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau, née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago dans l'État d'Illinois, est une romancière américaine.

Biographie

Joelle Charbonneau a fait des études de musique et de chant classique avant de débuter comme chanteuse d'opéra et de devenir professeur de chant. Elle raconte alors de nombreuses histoires et se décide à faire de cette activité la principale en écrivant des romans pour les enfants et les adolescents.

Œuvres

Série Rebecca Robbins Mysteries

  1. (en) Skating Around the Law, 2010…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions