Livre
Néerlandais
Malencia (17, ik-figuur) is uitgekozen om de jaarlijkse test te doen. Maar de test blijkt een stuk zwaarder dan ze had gedacht. Al snel vallen de eerste doden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De test
Auteur
Joelle Charbonneau
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The testing
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2017 | Autres éditions
362 p.
ISBN
9789045205373 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de honderden ‘Harry Potter’-klonen worden nu de afkooksels van ‘De hongerspelen’ massaal op de markt gebracht.De test van Joelle Charbonneau wordt op de voorflap zelfs aangekondigd als beter dan deze laatste. Het enorme verkoopsucces is voor uitgeverijen blijkbaar een te grote wortel om de overproductie te kunnen weerstaan. Charbonneau probeert in haar roman zelfs niet om de gelijkenis tussen beide boeken te verhullen. De parallellen liggen voor het grijpen: een jong meisje is uitverkoren om met enkele leeftijdgenootjes een zware proef te doorstaan. Deze test vergt het uiterste van haar kunnen en volharding. Ook de dystopische setting is gelijklopend. In De test is de wereld een verwoeste planeet. De vele, ook nucleaire, oorlogen hebben de Aarde tot een onvruchtbare plek herschapen. Het drinkwater is vervuild, dieren en planten zijn genetisch gemuteerd of helemaal uitgestorven. De overlevenden dienen al hun kennis en vaardigheden in te zetten om deze verwoesting om te…Lire la suite
Na de Zeven Oorlogsfasen is de verwoeste aarde zich aan het herstellen. De mensen die het hebben overleefd vormen nu het Verenigde Gemenebest, dat is opgedeeld in kolonies. Uit elke kolonie worden jaarlijks getalenteerde eindexamenkandidaten gekozen om deel te nemen aan een test om de toekomstige leiders van het land te selecteren. De 17-jarige Malencia (ik-figuur) wordt voor haar vertrek door haar vader gewaarschuwd voor wat haar te wachten staat. Al snel na aankomst beginnen de testrondes, en vallen de eerste doden. Uiteindelijk blijven van de tweehonderd kandidaten er slechts twintig over. Dit is het eerste deel van een trilogie. Van het tweede deel* zijn achterin een synopsis en het eerste hoofdstuk opgenomen. Het verhaal vertoont veel verwantschap met de serie ‘De Hongerspelen’ van Suzanne Collins. De fans van dystopische thrillers zullen dan ook genieten van deze spannende, goed opgebouwde pageturner. Informatie is te vinden op www.karakteruitgevers.nl/detesttrilogie. Vanaf ca. …Lire la suite

De Test

Nadat er jarenlang niemand uit de kolonie Vijf Meren werd uitverkoren om deel te nemen aan De Test, zijn ze dit jaar met zijn vieren. Cia, de jongste van de vier, is verrukt dat zij erbij is. Op de vooravond van haar vertrek waarschuwt haar vader haar voor wat haar allemaal te wachten staat. De blijdschap die ze aanvankelijk voelde, wordt daardoor sterk getemperd. Het gesprek met haar vader zorgt er ook voor dat ze erg gaat twijfelen over het vertrouwen dat ze aan anderen geeft.
De Test is eigenlijk een selectieprocedure om toegelaten te worden tot de universiteit en dat is de enige weg om ooit de leiding van het land mee in handen te kunnen nemen. De selectieprocedure is in eerste instantie gericht op intellectuele capaciteiten, maar naarmate de kandidaten overgaan naar volgende rondes wordt er ook beroep gedaan op een hele portie durf en fysieke vaardigheden. Enkel wie zijn grenzen kan overstijgen haalt de eindmeet. Zal Cia sterk genoeg zijn om zover te geraken?
Deze spa…Lire la suite

À propos de Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau, née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago dans l'État d'Illinois, est une romancière américaine.

Biographie

Joelle Charbonneau a fait des études de musique et de chant classique avant de débuter comme chanteuse d'opéra et de devenir professeur de chant. Elle raconte alors de nombreuses histoires et se décide à faire de cette activité la principale en écrivant des romans pour les enfants et les adolescents. Elle est née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago.

Œuvres

Série Rebecca Robbins Mysteries

  1. (en) Skating Around …En lire plus sur Wikipedia