Livre
Anglais

Dividing eden

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Na de plotselinge dood van hun vader en oudere broer, moet de tweeling Carys en Andreus (ca. 18) het tegen elkaar opnemen in een wedstrijd om het koningschap. Ze lijken niemand meer te kunnen vertrouwen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Tweelingen
Titre
Dividing eden
Auteur
Joelle Charbonneau
Langue
Anglais
Éditeur
New York: HarperTeen, © 2017
318 p.
ISBN
9780062673336 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens een hinderlaag zijn de koning en de kroonprins van Eden allebei vermoord. De koningin, gek van verdriet, blijkt niet tot regeren in staat. Een van de overgebleven kinderen – de tweeling Carys en Andreus (ca. 18) – zal het stokje moeten overnemen. Niemand weet wie van hen het eerst geboren werd, en wie dus aanspraak maakt op de troon. Een reeks wedstrijden moet uitwijzen wie het meest geschikt is voor het koningschap. Carys vermoedt dat er een luchtje aan de dood van haar vader en oudere broer zit. Voor ze het weet, raken zij en Andreus verstrikt in een web van politieke intrige. Spannende YA-roman van de Amerikaanse schrijfster van de 'De Test'-trilogie waarin ze laat zien hoe de zucht naar macht het lelijkste in mensen naar boven haalt en zelfs de hechtste tweeling uiteen kan drijven. De goed doordachte personages zijn aan elkaar gewaagd. Sommige plotkeuzes zijn wel erg toevallig en passen niet bij een monarchie (bijvoorbeeld het ontbreken van getuigen bij de geboorte van de …Lire la suite

À propos de Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau, née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago dans l'État d'Illinois, est une romancière américaine.

Biographie

Joelle Charbonneau a fait des études de musique et de chant classique avant de débuter comme chanteuse d'opéra et de devenir professeur de chant. Elle raconte alors de nombreuses histoires et se décide à faire de cette activité la principale en écrivant des romans pour les enfants et les adolescents. Elle est née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago.

Œuvres

Série Rebecca Robbins Mysteries

  1. (en) Skating Around …En lire plus sur Wikipedia