Belevenissen van een aantal jongeren tijdens een boottrip op de Middellandse zee
Titre
Volle maan
Directeur
Johan Nijenhuis
Compositeur
Martijn Schimmer
Acteur
Daan Schuurmans Georgina Verbaan 1979- Cas Jansen Ellen Ten Damme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Universal, 2003
1 dvd-video + bonus dvd-video
Date d'enregistrement
2002
Durée
ca. 100 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels, Nederlands
EAN
3259190267015

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Volle Maan', gemaakt onder regie van GTST-producent Johan Neijenhuis, was een groot bioscoopsucces. In deze 'coming-of-age-film' spelen voornamelijk soap-acteurs zoals Daan Schuurmans, Georgina Verbaan en Cas Jansen. Acht jongeren maken na hun HAVO-eindexamen een zeiltocht op de Middellandse zee. Hier maken ze keuzes voor de rest van hun leven. Koen Kleijn (Algemeen Dagblad 10-10-'02): 'Dit is marketing, massavermaak, bussiness; hier gelden de wetten van de soap en de commercial, en dus is voorspelbaarheid een deugd, herkenbaarheid een eis en oppervlakkigheid niet een valkuil, maar een voorwaarde. Regisseur Nijenhuis bewijst dat hij met die wetten volledig vertrouwd is.' Jan Pieter Ekker (Volkskrant 10-10-'02): 'Volle maan is beter dan Costa! - en dat is volgens jongeren al de beste Nederlandse film aller tijden, aldus een recent NIPO-onderzoek. Sterker: vergeleken met Costa! (...) is Volle maan doortimmerd en coherent. De danspasjes zijn strak gechoreografeerd, en de competitie (…Lire la suite

À propos de Johan Nijenhuis

CC BY 3.0 - Image by M van Loenen

Johan Nijenhuis, né le 4 mars 1968 à Markelo, est un réalisateur, producteur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 2001 : Costa! (nl)
  • 2002 : Croisière au clair de lune (nl)
  • 2005 : Zoo Rangers en Afrique (nl), co-réalisé avec Dennis Bots
  • 2006 : Zoo Rangers en Inde (nl), co-réalisé avec Dennis Bots
  • 2007 : Zoo Rangers en Amérique du Sud (nl)
  • 2008 : Alibi
  • 2010 : Fuchsia, la petite sor…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque