Livre
Néerlandais
In een Amerikaans forensendorp komt een man te wonen die uiterlijk wel in het kleinburgerlijke milieu schijnt te passen, maar die door zijn waanideee͏̈n een gevaar voor zijn omgeving wordt
Titre
Bullet Park
Auteur
John Cheever
Traducteur
Guido Golüke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bullet Park
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Van Gennep, 2013 | Autres éditions
228 p.
ISBN
9789461642066 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 37 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bullet Park is de naam van een typisch Amerikaanse slaapstad waar zich het eerste deel van de roman afspeelt. Elliot Nailles, zijn vrouw Nellie en hun zoon Tony leiden er hun leven als schijnbaar gelukkig gezin in een mooi huis met elk weekend een party. Het tweede deel beschrijft de levensloop van Paul Hammer die een alles behalve 'gesettled' leven leidt en daar geestelijk aan ten onder gaat. In deel drie brengt het lot Hammer en Nailles samen. Hammer ziet in Tony het offer dat gebracht moet worden om zijn zielenrust te hervinden. Boeiend beeld van het naoorlogse Amerika. Vergelijkbaar met het beste werk van Updike. Kleine druk.

Bullet Park

John Cheever is vooral bekend als verhalenschrijver, maar het nu opnieuw vertaalde Bullet Park is een van zijn weinige romans. Cheever neemt je mee, heel nadrukkelijk, alsof hij voor jou het doek ophaalt en zijn zelf gemaakte film toont. Plaats is natuurlijk de suburb, tijd is de jaren zestig, thema is de onderhuidse onrust en vervreemding. Er is een zoon die zijn bed niet meer wil uitkomen, een buurman met snode plannen. Cheever verandert halverwege bruusk van perspectief en in het bijtend realisme komt plots iets raadselachtigs binnengeslopen.

 Een klassieker, een must read die ook vele hedendaagse romans in de schaduw stelt.

À propos de John Cheever

John Cheever, né le 27 mai 1912 à Quincy, dans le Massachusetts, mort à Ossining, dans l'État de New York, le 18 juin 1982 , est un écrivain américain.

Biographie

Cheever est surtout renommé pour ses nouvelles. Il en a écrit plus de deux cents, parues d'abord dans des revues (principalement The New Yorker) avant d'être publiées en sept recueils, de 1942 (The Way Some People Live) à 1973 (The World of Apples). Ses nouvelles les plus applaudies sont "The Enormous Radio" et "Torch Song" (pour leur côté fantastique), "Goodbye, My Brother" (1950), "The Country Husband" (1954) et surtout "The Swimmer" (1964). The Stories of John Cheever (1978), regroupant une cinquantaine de nouvelles, a obtenu le prix Pulitzer de la Fict…En lire plus sur Wikipedia