Livre
Néerlandais

De piraten komen!

John Condon (auteur), Matt Hunt (dessinateur), J.H. Gever (traducteur)
Tom staat elke dag op de uitkijk boven het dorp. Want hij weet zeker dat de piraten komen. Steeds denkt hij een piratenschip te zien, maar blijkt het vals alarm en heeft iedereen zich voor niets verstopt. Zullen de piraten nog komen? Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Zeerovers
Titre
De piraten komen!
Auteur
John Condon
Dessinateur
Matt Hunt
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The pirates are coming
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2020 | Autres éditions
[36] p. : ill.
ISBN
9789025773236 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tom staat elke dag op de top van de heuvel op de uitkijk: zullen er piraten komen? Opeens ziet hij een schip aan de horizon verschijnen. Klingelend met zijn bel waarschuwt Tom de dorpelingen, zodat iedereen zich snel kan verstoppen. Maar het blijkt helemaal geen piratenschip te zijn. Zo gaat het keer op keer, totdat niemand meer naar Tom luistert als er daadwerkelijk een piratenschip aanmeert in de haven van het vissersdorpje. Weten de dorpelingen zich nog op tijd te verstoppen? Humoristisch prentenboek met een originele en onverwachte twist aan het slot. De illustraties zijn speels en kleurrijk, met cartoonesk getekende personages en grappig perspectiefgebruik. De voorleestekst is springerig gezet in verschillende lettergroottes, leest soepel en bevat repeterende elementen. Dat zorgt voor een fijn voorleesritme. Voor kinderen is het een leuk spelletje om te zoeken waar iedereen zich steeds verstopt, en de terugkerende elementen aan te wijzen, zoals de kat en de pelikaan. Een geslaagd…Lire la suite

À propos de John Condon

John Condon est un boxeur anglais né le 28 février 1889 et mort le 21 février 1919 à Shoreditch.

Carrière

Médaillé d'argent aux Jeux olympiques de Londres en 1908 dans la catégorie poids coqs, il devient l'année suivante champion d'Angleterre de boxe amateur . Condon passe professionnel la même année mais sans remporter le même succès. Il perd ainsi lors d'un championnat britannique en 1910 puis deux fois contre Ted Lewis.

Palmarès

Jeux olympiques