Als John, die onzeker is in zijn relatie met zijn vriendin, het uitmaakt in de hoop dat zij voor hem zal vechten, volgen de gebeurtenissen elkaar snel op
Titre
Intermission
Directeur
John Crowley 1969-
Scénariste
Mark O'Rowe
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2003
Durée
102 min.
Note
Engels gesproken Nederlands ondertiteld
EAN
5410504968693

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ierse speelfilm uit 2004 van John Crowley, met Colin Farrell, Cillian Murphy e.a. De rusteloze John die onzeker is in zijn relatie met zijn vriendin, maakt het uit en hoopt dat zij zal vechten voor hun relatie. Het tegendeel daarvan gebeurt echter. Partners vallen bij elkaar in bed die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben. Ruthe Stein (San Francisco Chronicle,i) vindt de film 'dazzling' en zegt dat hoewel het plot bekend klinkt dit een totaal ander soort film is dan een Hollywood-product, een 'anti-Love actually' film. 'It's a roller-coaster ride up and down life's bumpy track. The movie is often unsettling -- random acts of violence outnumber those of kindness. But it's also touching, startlingly original and even profound. How many cinema experiences can you say that about?' Jamie Russell (BBC films,i) geeft 4 (van 5) sterren: 'Fast-paced, hilarious and completely convinced by its own Blarney, this is Ireland's best export since, well, Colin Farrell.' Winnaar van vele filmprijzen.

À propos de John Crowley

CC BY-SA 3.0 - Image by Smdl - Stephane Mace de Lepinay

John Crowley est un réalisateur irlandais né le 19 août 1969 à Cork en Irlande.

Biographie

Filmographie

  • 2002 : Come and Go (téléfilm court)
  • 2003 : Intermission
  • 2007 : Celebration (téléfilm)
  • 2007 : Boy A
  • 2009 : Is Anybody There?
  • 2013 : Closed Circuit
  • 2015 : Brooklyn
  • 2019 : Le Chardonneret (The Goldfinch)

Prix

  • British Academy Television Awards 2008 du meilleur réalisateur pour Boy A.
  • Prix du Jury œcuménique au Festival de Berlin 2008 pour Boy A.
  • Hitchcock d'or et Prix du public au Festival du film britannique de Dinard pour Boy A.
  • 69e cérémonie des British Academy Film Awards :…En lire plus sur Wikipedia