Thriller over een rechtenstudent die tevens een echte 'rounder', een pokerspeler in hart en nieren, is.
Sujet
Poker
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2000 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1998
Durée
ca. 116 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Breedbeeldeditie
EAN
8713045200343

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vierde thriller (uit 1998) van de Amerikaanse regisseur John Dahl (o.a. The Last Seduction en Unforgettable). Pieter Steinz (NRC 13-1-1999): 'Het is een oud verhaal: een man raakt onder de invloed van een verkeerde vriend verslaafd, en wordt uiteindelijk gered door de liefde van een vrouw. Maar in Rounders (...) worden de clichés op hun kop gezet. Niet alleen omdat het dit keer draait om poker in plaats van drank en drugs. Even origineel is de keuze voor de hoodrolspeler (...) Matt Damon (...) die het afgelopen jaar groot werd met innemende personages (...) Na Good Will Hunting en Private Ryan is Damon (...) een 'rounder' (beroepspokeraar) met geniale trekjes die zijn oude stiel eraan geeft als hij al zijn collegegeld kwijt raakt bij een iets te overmoedig spelletje (...). Wie gevoelig is voor de mystiek van het pokeren (...) zal Rounders de kitscherige uitglijers en het af en toe slappe verhaal vergeven. Sjoelers en scrabbelaars hebben iets anders om naar uit te kijken: het spel van …Lire la suite

À propos de John Dahl

CC BY 3.0 - Image by Gustavo Fernandez at https://www.flickr.com/photos/gafl/

John Dahl est un réalisateur et scénariste américain né en 1956 à Billings, Montana (États-Unis). Il tourne maintenant essentiellement pour la télévision, notamment des épisodes pour Californication et Dexter.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Kill Me Again
  • 1992 : Red Rock West
  • 1994 : Last Seduction
  • 1995 : Fallen Angels (1 épisode)
  • 1996 : Mémoires suspectes
  • 1998 : Les Joueurs
  • 2001 : Une virée en enfer
  • 2005 : Tilt (2 épisodes)
  • 2005 : Le Grand Raid
  • 2007 : You Kill Me
  • 2007 : Life (1 épisode)
  • 2007-2013 : Californication (8 épisodes)
  • 2008-2012 : Dexter (13 épisodes)
  • 2008-2010 : True Bl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions