Livre
Néerlandais

De koninklijke leerling

John Flanagan (auteur), Laurent Corneille (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Will zit diep in de put na de moord op Alyss. Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht: Will gaat prinses Maddie, dochter van Koning Arnaut en Cassandra opleiden tot Grijze Jager. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De koninklijke leerling
Auteur
John Flanagan
Traducteur
Laurent Corneille
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The royal ranger
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2020 | Autres éditions
447 p.
ISBN
9789025754150 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na het kwijtraken van een belangrijk persoon in zijn leven, gaat Will door een moeilijke tijd. Hij verliest zijn taken als Grijze Jager uit het oog en wordt enkel nog gedreven door wraak. Tegelijkertijd worstelen zijn vrienden Arnaut en Cassandra met het gedrag van hun tienerdochter. Zodra ze de mogelijkheid ziet, sluipt Madelyn namelijk het kasteel uit om op jacht te gaan, zonder stil te staan bij haar positie als prinses en bij wat het zou betekenen voor het koninkrijk als haar iets zou overkomen. Wills oude leraar, de roemruchte Halt, komt op de proppen met een oplossing om zowel Will als Maddie opnieuw op het juiste pad te krijgen. Op die manier wordt Madelyn de eerste vrouwelijke leerling-Jager ooit en Will haar leraar. Wanneer een Grijze Jager een mysterieuze dood sterft en ze geruchten opvangen over de spoorloze verdwijning van enkele kinderen uit de naburige dorpen, gaan ze samen op onderzoek uit.
De koninklijke leerling is het twaalfde deel in de reeks rond Will V…Lire la suite
Will, belangrijk lid van de Grijze Jagers, zit diep in de put na de moord op zijn geliefde Alyss. Niets lijkt hem uit zijn lethargie te kunnen halen, tot zijn vrienden besluiten dat hij een nieuwe opdracht moet krijgen. Will wordt de mentor van prinses Maddie (Madelyn), dochter van Koning Arnaut en zijn gade Cassandra - onder Wills hoede zal de recalcitrante jongedame opgevoed en opgeleid worden tot Grijze Jager. Wanneer op een dag een Grijze Jager dood wordt gevonden, wordt aan Will en Maddie de opdracht verstrekt om die dood te gaan uitzoeken. Twaalfde deel in de vermaarde reeks 'De Grijze Jager'. Opnieuw een wervelende vertelling, vol spannende, maar ook pedagogische en menselijke momenten, die zich afspeelt in een mythische wereld waarin ver verleden en actueel heden mooi vervlochten zijn. Dit alles tegen de achtergrond van een gefingeerd en tegelijkertijd uiterst werkelijk aandoend landschap. Heerlijk boek om tijdens de komende winteravonden te verslinden. Vanaf ca. 11 jaar.

De Grijze Jager. De koninklijke leerling

In dit twaalfde deel van de Grijze Jager kunnen we lezen hoe Will zich volledig afsluit van zijn omgeving door het verdriet om het verlies van zijn vrouw Allyss. Zij verbrandde levend nadat de herberg waar ze logeerde in brand werd gestoken door Joris Ruhl, een zware crimineel. Will heeft zich voorgenomen de dood van Allyss te wreken en zet alles op alles om Joris Ruhl te vatten, koste wat het kost. Will wordt echter een verbitterd man.
Arnaud en Cassandra, die nu koning en koningin zijn, hebben één dochter, Madelyn, die rotverwend en tegendraads is. Ze weten zich geen raad meer met haar en roepen de hulp in van Grijze Jager Halt. Die besluit dat Madelyn eens een lesje in nederigheid verdient. Vermits Will alleen maar treurt om het verlies van zijn geliefde Allyss, moet hij zich maar over Madelyn ontfermen. Hij is trouwens haar peetoom. Will weet dat hij dit aan zijn beste vriend niet kan weigeren. Hij neemt Madelyn onder zijn hoede. Madelyn ziet het wel zitten om leerling Grijz…Lire la suite

À propos de John Flanagan

  • John Flanagan (1865 - 1952), graveur-médailleur américain ;
  • John Flanagan (1873-1938), athlète américain, triple champion olympique de lancer du marteau ;
  • Jon Flanagan (1993 - ), footballeur anglais jouant à Liverpool F.C. ;
  • John Patrick Flanagan (en), dit Pat Flanagan (1891 - ), footballeur anglais ayant joué à Arsenal Football Club ;
  • John Flanagan (en) (1978 - ), footballeur irlandais ayant joué à Dundalk Football Club ;
  • John Flanagan (1944 - ), écrivain australien, auteur de romans fantasy (série L'Apprenti d'Araluen);
  • John C. Flanagan (1906 - 1996), psychologue américain.

Suggestions