De slag op de Heckingse Heide

John Flanagan (auteur)

De slag op de Heckingse Heide

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Halt, de Grijze jager, wordt door koning Duncan eropuit gestuurd om de plannen van de slechte Morgarath te ontdekken. De strijd wordt beslist in een veldslag. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De slag op de Heckingse Heide
Auteur
John Flanagan 1944-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The battle of Hackham Heath
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2018 | Autres éditions
Date de sortie
29-05-2018
Note
Met 1 cd mp3
ISBN
9789025768379

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deel twee in de serie 'De Grijze jager: de vroege jaren'* over de vroege jaren van Grijze jager Halt. Dit deel gaat over de strijd tussen de inmiddels koning geworden Duncan en de slechte Morgarath om de macht in Araluen. Halt wordt eropuit gestuurd om de plannen van Morgarath, die zich heeft teruggetrokken in een wild gebied, te ontdekken. Uiteindelijk wordt in de slag bij de Heckingse Heide de strijd beslist. Aan het eind van dit deel wordt Will (de hoofdpersoon van 'De Grijze Jager'-serie) geboren en te vondeling gelegd door Halt. De lezer weet dan ook meer van Wills afkomst. Het spannende verhaal doet denken aan de verhalen van Tolkien en lijkt in een middeleeuws Engeland te spelen. Aantrekkelijk voor gebruik in de onderbouw van het middelbaar onderwijs bij het vak Engels. Technisch en inhoudelijk goed leesbaar voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

De Grijze Jager - De vroege jaren. De slag op de Heckingse Heide

'De Slag op de Heckingse Heide' is het tweede prequel of voorgeschiedenis van de succesreeks 'De Grijze Jager'. De prequels focussen op het verleden van Halt: hoe hij een Jager werd van wie de faam reikte tot de uithoeken van het koninkrijk Araluen. Ze verduidelijken ook hoe de Grijze Jagers zo belangrijk werden. Behalve Halt krijgt Crowley, de commandant van het corps, een belangrijke rol toebedeeld, net als de dappere, twaalfjarige Gilan, die de jonge lezers extra kansen biedt om zich in te leven. Waar het eerste deel vooral focuste op de hereniging van de Grijze Jagers, is dit tweede deel opgebouwd naar het ultieme gevecht tussen goed en kwaad.Wie van fantasy houdt, zal moeiteloos wegduiken in dit boek. De strijd tussen de Grijze Jagers, in dienst van koning Duncan en de gewetenloze schurk Morgarath en zijn handlangers, levert tal van spannende momenten op. Na het huwelijk van de koning wordt Halt eropuit gestuurd om Morgarath te bespioneren. Van een voorpost …Lire la suite

À propos de John Flanagan

CC BY 3.0 - Image by Conny Vermeulen

John Anthony Flanagan, né le 22 mai 1944 à Sydney, est un romancier australien. Il a longtemps travaillé pour la publicité. Son premier roman, L'Ordre des rôdeurs, est publié en 2004. Il s'agit du premier tome de la série L'Apprenti d'Araluen, créé à l'origine pour inciter son fils à lire.

Biographie

Avant de devenir un romancier, John Flanagan a fait de la publicité. Il a cocréé la série télévisée Dis donc, papa. Il a commencé à travailler sur ce qui allait devenir L'Apprenti d'Araluen dans les années 1990, que des histoires courtes pour son fils Michael, qui était à l'époque un petit enfant de douze ans. J. Flanagan a voulu encourager son fils à lire, ainsi que de lui montrer que les héros, comme le personnage principal, n'ont pas à être grands et forts. Au début des années 2000, il a décidé de faire des …En lire plus sur Wikipedia