Een brandweerinspecteur en een op mediabeluste rechercheur openen de jacht op twee Tsjechische moordenaars
Titre
15 minutes / written and dir. by John Herzfeld
Directeur
John Herzfeld
Acteur
Robert De Niro 1943- Edward Burns
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
ca. 120 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045200800

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse harde actiethriller uit 2001 van John Herzfeld, met Robert DeNiro en Edward Burns. Twee gangsters uit Tsjechië plegen in New York gruwelijke moorden die ze filmen met een videocamera. De zaak wordt onderzocht door brandweerinspecteur Jody Warsaw en de mediabeluste rechercheur Eddie Flemming, op de voet gevolgd door een horde journalisten. De Tsjechen realiseren zich dat Amerikanen dol zijn op alles wat met misdaad te maken heeft en ze sturen de video naar een televisiestation. De jacht op de psychopaten ontaardt in een groot mediacircus en zo krijgen zij de beoogde '15 minutes of fame'. De pers was verdeeld over deze film met name vanwege de expliciete geweldscènes. San Francisco Chronicle en Apollo Movie Guide waren echter enthousiast. Sterke performances van DeNiro en Burns. De film was een groot succes in de Nederlandse videotheken. De dvd bevat een aantal interessante extra's.

À propos de John Herzfeld

John Herzfeld est un scénariste, réalisateur, acteur et producteur.

Biographie

Filmographie

Comme scénariste

  • 1979 : Silence... mon amour (Voices)
  • 1980 : ABC Afterschool Specials (TV)
  • 1981 : Splendor in the Grass (TV)
  • 1982 : Les jeunes adultes
  • 1983 : Second Chance (Two of a Kind)
  • 1984 : The Last Winter
  • 1985 : Ha-Kala
  • 1987 : On Fire (TV)
  • 1987 : Daddy (TV)
  • 1989 : The Ryan White Story (TV)
  • 1989 : The Preppie Murder (en) (TV)
  • 1990 : Doctor Doctor (TV)
  • 1993 : L'Affaire Amy Fisher : Désignée coupable (TV)
  • 1993 :…En lire plus sur Wikipedia