In San Fernando Valley (Los Angeles) wonen elf bewoners die grotendeels niets met elkaar te maken hebben totdat er een moord gepleegd wordt
Titre
2 days in the valley / written and dir. by John Herzfeld
Directeur
John Herzfeld
Compositeur
Anthony Marinelli 1959-
Acteur
Danny Aiello Greg Cruttwell Jeff Daniels Teri Hatcher Glenne Headly Peter Horton Marsha Mason Paul Mazursky James Spader Eric Stoltz Charlize Theron
Langue
Anglais
Éditeur
Bridge Pictures, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1996
Durée
ca. 105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling : Nederlands
EAN
8711983450349

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Speelfilmdebuut van de Amerikaanse televisieregisseur John Herzfeld. Met Danny Aiello, James Spader, Eric Stolz, Paul Mazursky e.a. In San Fernando Valley in Los Angeles wonen elf bewoners die grotendeels niets met elkaar te maken hebben. Maar wanneer er een moord gepleegd wordt, worden hun levens met elkaar verbonden. Een film waarover de meningen van de critici sterk uiteenlopen. Bianca Stigter (NRC): '[Herzfelds] film is uiteindelijk te klef om van bloed en pistolen slapstick te maken.' Gerdin Linthorst (Volkskrant): 'Zoals Robert Altman in short cuts een beeld schetst van Los Angeles en zijn inwoners, zo portretteert John Herzfeld in Two days in the valley de inwoners van het nabijgelegen San Fernando Valley. Ook in Two days in the valley wordt gebruik gemaakt van meerdere verhaallijnen die elkaar pas laat kruisen. De manier waarop is weinig geraffineerd, maar dat neemt niet weg dat de individuele verhaaltjes prachtige scènes opleveren, bijvoorbeeld die waarin een uitgerangeerde f…Lire la suite

À propos de John Herzfeld

John Herzfeld est un scénariste, réalisateur, acteur et producteur.

Biographie

Filmographie

Comme scénariste

  • 1979 : Silence... mon amour (Voices)
  • 1980 : ABC Afterschool Specials (TV)
  • 1981 : Splendor in the Grass (TV)
  • 1982 : Les jeunes adultes
  • 1983 : Second Chance (Two of a Kind)
  • 1984 : The Last Winter
  • 1985 : Ha-Kala
  • 1987 : On Fire (TV)
  • 1987 : Daddy (TV)
  • 1989 : The Ryan White Story (TV)
  • 1989 : The Preppie Murder (en) (TV)
  • 1990 : Doctor Doctor (TV)
  • 1993 : L'Affaire Amy Fisher : Désignée coupable (TV)
  • 1993 :…En lire plus sur Wikipedia