DVD
Anglais
Australie͏̈, rond 1880. Een outlaw krijgt van de autoriteiten een voorstel: hij kan zichzelf en zijn jongere broer van de galg redden als hij een derde broer aan de sheriff uitlevert
Titre
The proposition
Directeur
John Hillcoat
Scénariste
Nick Cave 1957-
Acteur
John Hurt Danny Huston Guy Pearce Emily Watson David Wenham Ray Winstone
Langue
Anglais
Éditeur
[Hilversum]: A-Film, 2006 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
100 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777054543

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 45 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze speelfilm uit 2005 wordt door de makers omschreven als een 'antiwestern'. Regisseur is de Australische John Hillcoat (Ghosts of the civil dead), zijn vriend, popmuzikant Nick Cave, schreef het scenario en de muziek. In de hoofdrol Guy Pearce (The count of Monte Cristo, Memento). Het verhaal speelt in de Australische outback, eind 19e eeuw. Outlaw Charlie Burns maakt deel uit van een bende die moordt, verkracht en steelt. Hij krijgt van de autoriteiten een voorstel: hij kan zichzelf en zijn jongere broer van de galg redden als hij een derde broer, een beruchte moordenaar, opspoort en uitlevert. De film is rauw en gewelddadig. Mike Lebbing (Filmkrant oktober '06): '(...) Cave schreef niet alleen het scenario (met hoofdrollen voor Guy Pierce en Danny Huston) alsof het een van zijn nummers was, het met Bijbelse allure vertelde verhaal van broedertwist, moord en wraak in negentiende-eeuws Australië is niets anders dan een beeldgeworden variant op een van zijn 'murder ballads'. Dat de …Lire la suite

À propos de John Hillcoat

John Hillcoat (né en 1961 au Queensland) est un cinéaste australien.

Biographie

Né au Queensland en Australie, il a grandi à Hamilton au Canada. Il réalise de nombreux clips vidéo. En 2005, il réalise le western La Proposition. En 2009, il réalise le road-movie La Route (The Road) adapté du best-seller homonyme du romancier américain Cormac McCarthy, avec Viggo Mortensen dans le rôle principal.

Filmographie

Cinéma

  • 1988 : Ghosts… of the Civil Dead
  • 1996 : To Have and to Hold
  • 2005 : The Proposition
  • 2009 : La Route (The Road)
  • 2012 : Des hommes sans loi (Lawless)
  • 2016 : Triple 9
  • 2020 : Witchfinder General

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions