Een bende criminelen plant een moordaanslag op een agent om zo de autoriteiten af te leiden van de misdaad die ze aan de andere kant van de stad willen begaan.
Langue
Anglais
Éditeur
E One, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 111 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045247157

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Misdaadfilm van John Hillcoat (Lawless; The road) met Chiwetel Ejiofor (Savannah), Casey Affleck, Kate Winslet, Anthony Mackie en Woody Harrelson. Een bende criminelen pleegt samen met corrupte inspecteurs overvallen. Hun baas, het Russische maffia-kopstuk Irina Vlaslov (Winslet) geeft opdracht tot een zeer moeilijke kraak. Om alle agenten weg te lokken, besluit de bende een agent neer te schieten: radiocode 999 (triple 9). De recensenten geven 3- 3 1/2 ster. Marco Weijers (Telegraaf 7-4-'16): 'Spannende verwikkelingen te over dus in deze genre-oefening zonder pretenties, welbeschouwd een B- film met een A-cast. Want ook Woody Harrelson duikt op en geeft zijn nogal generieke rol kleur. Chiwetel Ejiofor groeit intussen uit tot een heuse antiheld, terwijl Kate Winslet indruk weet te maken als ijskoude überbitch. Ze hebben er – net als de rest – duidelijk plezier in. Dat werkt aanstekelijk.'

À propos de John Hillcoat

John Hillcoat (né en 1961 au Queensland) est un cinéaste australien.

Biographie

Né au Queensland en Australie, il a grandi à Hamilton au Canada. Il réalise de nombreux clips vidéo. En 2005, il réalise le western La Proposition. En 2009, il réalise le road-movie La Route (The Road) adapté du best-seller homonyme du romancier américain Cormac McCarthy, avec Viggo Mortensen dans le rôle principal.

Filmographie

Cinéma

  • 1988 : Ghosts… of the Civil Dead
  • 1996 : To Have and to Hold
  • 2005 : The Proposition
  • 2009 : La Route (The Road)
  • 2012 : Des hommes sans loi (Lawless)
  • 2016 : Triple 9
  • 2020 : Witchfinder General

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions