DVD
Anglais

Anne of Green Gables

John Kent Harrison (directeur), L.M. Montgomery (antécédent bibliographique), Ella Ballentine (acteur)
De eigenaren van Green Gables willen een jongen uit het weeshuis adopteren die mee kan helpen op de boerderij. Maar ze krijgen het meisje Anne dat heel veel praat. Zouden ze het met elkaar kunnen vinden? Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Anne of Green Gables
Directeur
John Kent Harrison
Antécédent bibliographique
L.M. Montgomery
Acteur
Ella Ballentine Sara Botsford Martin Sheen
Langue
Anglais
Titre parallèle
L.M. Montgomery's Anne of Green Gables
Éditeur
Just Entertainment, © 2018 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983103085

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een nieuwe verfilming van het klassieke kinderboek van Lucy M. Montgomery, nu door John Kent Harrison (A wrinkle in time). Het verhaal speelt aan het begin van 20e eeuw op Prins Edwardeiland. Broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert willen een weesjongen adopteren omdat ze het werk op hun boerderij Green Gables (Het groene huis) niet meer aankunnen. Ze krijgen echter het roodharige meisje Anne (Ella Ballentine), een fantasievol meisje dat heel veel praat en vaak in problemen komt. Anne weet de harten van iedereen te veroveren. Emily Ashby (commonsensemedia.org) ziet wel wat veranderingen ten opzichte van de bekende versie uit 1985, maar noemt het ‘a feel-good movie for all ages’ en ‘a wonderful job’. Zij prijst de geestkracht en volharding van Anne en de positieve boodschap over familie, vriendschap en liefde en geeft 4 sterren en het predicaat ‘Great for families’. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de John Kent Harrison

John Kent Harrison est un réalisateur, scénariste et producteur canadien. Il étudie à l'Université Colombia et au collège Appleby au Canada.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1981 : The Way of the Willow
  • 1990 : Beautiful Dreamers
  • 1992 : City Boy (TV)
  • 1992 : The Sound and the Silence (TV)
  • 1993 : Tout pour ma fille (Whose Child Is This? The War for Baby Jessica) (TV)
  • 1994 : Les Liens de l'amour (For the Love of Aaron) (TV)
  • 1995 : Amy et Johnny (Johnny's Girl) (TV)
  • 1995 : The Ranger, the Cook and a Hole in the Sky (TV)
  • 1997 : Old Man (TV)
  • 1997 : Les Secrets du silence (What the Deaf Man Heard) (TV)
  • 1999 : Le Dernier Justicier (You Know My Name)…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions