Het verhaal van Irena Sendler, een maatschappelijk werkster die deel uitmaakte van de Poolse ondergrondse tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd gearresteerd door de nazi's voor het redden van het leven van bijna 2500 Joodse kinderen, door hen weg te smokkelen uit het getto van Warschau
Titre
A courageous heart
Directeur
John Kent Harrison
Antécédent bibliographique
Anna Mieszkowska
Compositeur
Jan A.P. Kaczmarek
Acteur
Anna Paquin Goran Visnjic Marcia Gay Harden
Titre uniforme
The courageous heart of Irena Sendler
Langue
Anglais
Éditeur
E1 Entertainment, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 92 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar Mother of the children of the Holocaust : the story of Irena Sendler van Anna Mieszkowska
EAN
8713045222130

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 46 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit Amerikaanse oorlogsdrama van John Kent Harrison, gemaakt voor televisie, vertelt een waargebeurd verhaal, dat zich afspeelt in Warschau, 1941-1942. Hoofdpersoon Irena Sendler is een Poolse sociaal werkster die zich het lot aantrekt van de Joodse bevolking. De meeste van hen leven in erbarmelijke omstandigheden in het door de nazi's ingestelde getto. Met een aantal helpers weet Irena 2500 kinderen uit het getto te smokkelen en onder te brengen bij katholieke gezinnen, zelf ontloopt ze op het nippertje de doodstraf. In een epiloog zien we een kort gesprek met de echte Irena, dan in de negentig. In de hoofdrol Anna Paquin, bekend van onder meer de tv-serie True blood en de film The piano, verder onder meer Marcia Gay Harden en Goran Visnjic. Paquin kreeg een nominatie voor Golden Globe, maar de film is kritisch ontvangen: Engelssprekende acteurs en een melodramatisch, ongeloofwaardig verhaal. Voor wie daarmee kan leven is het een bijzonder verhaal over een onbekende heldin. Er zijn g…Lire la suite

À propos de John Kent Harrison

John Kent Harrison est un réalisateur, scénariste et producteur canadien. Il étudie à l'Université Colombia et au collège Appleby au Canada.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1981 : The Way of the Willow
  • 1990 : Beautiful Dreamers
  • 1992 : City Boy (TV)
  • 1992 : The Sound and the Silence (TV)
  • 1993 : Tout pour ma fille (Whose Child Is This? The War for Baby Jessica) (TV)
  • 1994 : Les Liens de l'amour (For the Love of Aaron) (TV)
  • 1995 : Amy et Johnny (Johnny's Girl) (TV)
  • 1995 : The Ranger, the Cook and a Hole in the Sky (TV)
  • 1997 : Old Man (TV)
  • 1997 : Les Secrets du silence (What the Deaf Man Heard) (TV)
  • 1999 : Le Dernier Justicier (You Know My Name)…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions