DVD
Anglais
Het verhaal van de moordzaak waarbij studenten Allen Ginsberg, Jack Kerouac en William Burrroughs in 1944 betrokken raakten.
Titre
Kill your darlings
Directeur
John Krokidas
Compositeur
Nico Muhly 1981-
Acteur
Dane Dehaan Daniel Radcliffe Michael C. Hall Elizabeth Olsen Jack Huston Ben Foster 1980-
Langue
Anglais
Éditeur
Lumière, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
104 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019008130

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het biografisch drama 'Kill your darlings' is de debuutfilm van John Krokidas en gebaseerd op ware gebeurtenissen. In de hoofdrol zien we Daniel Radcliffe (Harry Potter) en verder onder meer Dane DeHaan en Michael C. Hall. In 1943 arriveert de dan 17-jarige Allen Ginsberg, dichter in spe, aan de universiteit van Columbia en raakt bevriend met Jack Kerouac, William Burroughs en Lucien Carr. Via Carr raken ze betrokken bij de moord op een oudere homoseksueel. De vier werden later belangrijke leden van de Beatgeneration. Jos van der Burg (Filmkrant april '14) geeft 3 sterren: 'Radcliffe speelt een mooie, complexe hoofdrol. (...) Krokidas en Bunn lenen uit de film noir en de nouvelle vague en vertellen een verhaal dat, behalve over een eerste liefde en een vurige passie voor de literatuur, ook gaat over hun eigen studententijd: de bravoure en het enthousiasme, de onzekerheden, de schaamte over je familie en de wreedheid van de jeugd. (...) Zonder dat de makers het lijken te beseffen, geef…Lire la suite

À propos de John Krokidas

CC BY 2.0 - Image by Ross from hamilton on, Canada

John Krokidas, né le 1er octobre 1973 à Springfield (Massachusetts), est un réalisateur, scénariste et producteur américain, connu pour son premier film comme réalisateur, le drame biographique Kill Your Darlings (2013).

Biographie

Formation

  • Université de New York
  • Université Yale
  • Tisch School of the Arts

Filmographie

Comme réalisateur

Comme scénariste et producteur

  • 2013 : Kill Your Darlings

Récompe…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions