Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een kleine stad in Duitsland

John Le Carré (auteur)

Een kleine stad in Duitsland

Een Britse geheime agent moet een employé van de Engelse kanselarij in Bonn opsporen, die met geheime stukken is verdwenen en stuit bij zijn speurtocht op allerlei politieke intriges.
Titre
Een kleine stad in Duitsland
Auteur
John Le Carré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A small town in Germany
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Autres éditions
331 p.
ISBN
90-245-4962-0

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een politiek horrorverhaal, dat was de opzet van de auteur toen hij in de jaren '60 begon met Een kleine stad in Duitsland. Het werd vooral voor Le Carré zelf een moeilijke periode: tijdens het schrijven van het boek verliet hij zijn toenmalige vrouw, het boek wilde niet vlotten en tijdens het schrijven had hij een wrang gevoel over het deels autobiografische verhaal. Verschillende malen wilde hij er de brui aan geven en na publicatie deed hij afstand van zijn boek. Ook voor de buitenwacht was dit een omstreden boek wegens de zogenaamde anti-Duitse teneur.

Het is dan ook één van zijn meest persoonlijke boeken, waarvan een louterend effect uitgaat over zijn verleden als diplomaat en spion in het algemeen en in de beschreven ambassade in het bijzonder. Het boek verscheen voor het eerst in 1968 en pas sinds 1991 liet hij in de herdrukken een nawoord opnemen die de nodige duiding gaf bij het verhaal. Zo ook in deze paperback uitgave.

In een naoorlogse (fictieve) roeri…Lire la suite
Een Duitse medewerker van de Britse ambassade in Bonn is verdwenen, en met hem een hele stapel geheime documenten. Turner, een keiharde agent van het Foreign Office, wordt uitgestuurd om deze Leo Harting op te sporen en meteen te achterhalen wat er aan de hand is. Uit het onderzoek wordt weldra duidelijk dat het om een uiterst ingewikkelde affaire gaat, waarin Harting zijn bevoegdheid te buiten is gegaan; hij is vrijwel voor iedereen persona non grata en moet dus sterven. Uiterst knap boek, dat zich na de eerste inleestijd zeer goed laat lezen. Volgehouden spanning, goede karaktertekening, suggestieve sfeertekening: kortom vakmanschap. Vrij kleine druk, volle bladspiegel.

À propos de John Le Carré

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

David John Moore Cornwell, dit John le Carré, est un romancier britannique, né le 19 octobre 1931 à Poole. Durant les années 1950 et 1960, Cornwell a travaillé pour le MI5 et le MI6 et a commencé à écrire des romans sous le pseudonyme de « John le Carré ». Son troisième roman, L'Espion qui venait du froid (1963), est devenu un best-seller international et demeure l'une de ses œuvres les plus connues.

Biographie

John le Carré dit qu'il n'a pas connu sa mère, qui l'a abandonné quand il avait cinq ans, jusqu'à leur re-connaissance quand il eut 21 ans. Sa relation avec son père fut difficile. L'homme, qui avait été emprisonné pour fraude à l'assurance, était un associé des jumeaux Kray (faisant partie des criminels les plus en vue à Londres dans les années 1950-1960) et était continuellement endetté. Son père l'envoya dans des écoles p…En lire plus sur Wikipedia