Een depressief 15-jarig meisje dringt zich op aan een jonge moordenaar die zijn straf heeft uitgezeten. Een politieagent is ervan overtuigd dat de jongen opnieuw zal moorden en volgt het duo op de voet
Titre
Tenderness
Directeur
John Polson
Compositeur
Jonathan Goldsmith
Acteur
Russell Crowe Jon Foster Sophie Traub
Langue
Anglais
Éditeur
E1 Entertainment, 2009 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 97 min.
EAN
8713045215057

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 44 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse psychologische thriller uit 2009 van John Polson (Hide and seek; Swimfan) met Russel Crowe, Jon Foster, Laura Dern en Sophie Traub. De 18-jarige Eric, die zijn ouders op gruwelijke manier vermoord heeft, wordt ontslagen uit de gevangenis. Rechercheur Cristofuoro houdt hem nauwlettend in de gaten, omdat hij denkt dat Eric een psychopaat is, die opnieuw zal toeslaan. Ook de 15-jarige Lori, die van huis is weggelopen, heeft een speciale belangsteling voor Eric. André Waardenburg (NRC 9-9-'09): '(...) de poging een karakterstudie te maken is interessanter dan deze plotonthullingen. Uiteindelijk valt de film een beetje tussen wal en schip. Als nagelbijtende thriller schiet hij tekort, en als psychologische studie van drie eenzame figuren met elk hun eigen trauma's redt hij het ook niet. Daarvoor bevatten de personages net te veel clichés: beschadigde wezens die meer in elkaar herkennen dan hun lief is.' Er zijn geen extra's.

À propos de John Polson

John Polson est un acteur et un réalisateur australien né le 6 septembre 1965 à Sydney.

Biographie

Filmographie

Acteur

  • 1986 : For Love Alone de Stephen Wallace : Leo
  • 1987 : Dangerous Game de Stephen Hopkins : Tony
  • 1989 : Tender Hooks de Mary Callaghan : Tony
  • 1989 : Candy Regentag de James Ricketson : Cyril
  • 1990 : Raw Nerve de Tony Wellington : Billy
  • 1990 : Call Me Mr. Brown de Scott Hicks : Brian Day
  • 1990 : Blood Oath de Stephen Wallace : Private Jimmy Fenton
  • 1993 : Sirènes (Sirens) de John Duigan : Tom
  • 1994 : Gino de Jackie McKimmie : Stan
  • 1994 : The Sum of Us de Geoff Burton et Kevin Dowling : Greg
  • En lire plus sur Wikipedia