De baby van een arm Mexicaans vissersgezin wordt door een schorpioen gestoken. Zijn ouders zijn te arm om een dokter te betalen tot de vader een grote parel opvist.
Titre
The pearl
Auteur
John Steinbeck
Auteur de l'introduction
Linda Wagner-Martin
Langue
Anglais
Édition
22
Éditeur
London: Penguin, [2011?] | Autres éditions
XXIX, 89 p. : ill.
ISBN
9780141185125 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De baby in een arm Mexicaans vissersgezin wordt door een schorpioen gestoken. De dokter komt niet omdat de mensen te arm zijn om hem te betalen. De volgende dag vist Kino, de vader van de baby, een grote parel op. Hij fantaseert zich rijk; de pastoor en de dokter komen nu wel. Ook dieven en handlangers van opkopers komen er op af. Kino verweert zich maar slaat een van zijn vervolgers dood en moet met vrouw en kind op de vlucht. Goed gedocumenteerd, sfeervol verhaal met een onverwacht einde. Door veel uitweidingen soms wat traag voor moderne lezers. Vijf paginagrote inktschetsen van José Clemente Orozco sluiten aan bij het verhaal. Heruitgave van een klassiek Amerikaans verhaal met een introductie (18 p.) van Linda Wagner-Martin en suggesties voor verder lezen (3 p.). Zilverkleurige paperback met een zwart-witfoto van een oester met parel; goede letter en marges.

À propos de John Steinbeck

John Ernst Steinbeck, Jr. (en anglais : [ˈstaɪnbɛk]), né le 27 février 1902 à Salinas aux États-Unis et mort le 20 décembre 1968 à New York aux États-Unis, est un écrivain américain.

Il remporte le prix Nobel de littérature en 1962 « pour ses écrits réalistes et imaginatifs, alliant à la fois un humour sympathique et une perception sociale aiguë ». On le considère comme « un géant des lettres américaines » et plusieurs de ses œuvres sont des classiques de la littérature occidentale.

Au cours de sa carrière, il publie 27 livres, dont 16 romans, six livres non romanesques et deux recueils de nouvelles. Il est largement connu pour les romans comiques Tortilla Flat (1935) et Rue de la sardine (1945), la saga familiale À l'est d'…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque