Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog varen zeshonderd vrouwen, die zijn getrouwd met Britse soldaten, naar Engeland om zich bij hun echtgenoten te voegen.
Titre
Zee van verlangen
Auteur
Jojo Moyes
Traducteur
Saskia Tijsma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ship of brides
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2018 | Autres éditions
459 p.
ISBN
9789026141706 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Moyes, Jojo
Zee van verlangen
Op 12 juli 1946 begonnen zo'n 655 Australische oorlogsbruiden aan een unieke reis: ze gingen met een vliegdekschip op weg naar hun echtgenoten in Groot-Brittannië, een reis die bijna 6 weken duurde.
In dit boek volgen we vier jonge vrouwen van voor hun vertrek in Australië, tijdens de bootreis en heel kort bij hun aankomst in Engeland. Ten eerste is er Maggie, een vrolijk, sociaal meisje dat zwanger is en uit een groot gezin komt. Het tweede meisje, Avice, is de arrogante dochter van een industrieel. De eerste schok die ze te verwerken krijgt is dat ze niet op een cruiseship reist. Het derde meisje heet Jean en is pas 16. Zij is een eerder ordinair, maar levendig meisje dat het moeilijk heeft met zoveel mannen rond haar. En tenslotte is er Francis, de meest intrigerende van de vier. Ze is een verpleegster met veel gevoel voor verantwoordelijkheid, maar ze verbergt iets.. Het grootste deel van het boek gaat over de zes weken durende reis. H…Lire la suite
Net na de Tweede Wereldoorlog vertrekt een schip vol jonge oorlogsbruiden van Australië naar Engeland. Op dit waargebeurde transport is deze roman gebaseerd. Centraal staan vier jonge vrouwen, van wie een bij inscheping al weet dat ze zwanger is, de zestienjarige al twijfelt aan haar man die ze maar een paar weken kende, de verpleegster een verleden lijkt te verbergen en de chique het vooral om de status van officiers vrouw te doen leek. Dat deze zes weken beslist niet probleemloos verlopen, zal duidelijk zijn, zeker niet als de bemanning en de bruiden op dit vliegdekschip, want een lijnschip was niet meer voorhanden, elkaar voor de voeten gaan lopen. De schrijfster heeft een bijzonder aardige roman geschreven, ze kan goed vertellen, heeft veel fantasie en humor, houdt de verhaallijn vast en heeft zich goed gedocumenteerd.

À propos de Jojo Moyes

Jojo Moyes, née le 4 août 1969 à Londres en Angleterre, est une journaliste britannique et, depuis 2002, une romancière. Elle est l'une des rares auteurs à avoir remporté deux fois le prix du livre romantique de l'année, RNA Awards de l'Association des romanciers romantiques. Ces romans ont été traduits en onze langues différentes.

Biographie

Pauline Sara Jo Moyes est née le 4 août 1969 à Londres en Angleterre, Royaume-Uni. Elle a étudié au Royal Holloway (université de Londres).

En 1992, elle a remporté une bourse financée par le journal The Independent pour suivre le cours de journalisme de troisième cycle à la City University de Londres. Elle a ensuite travaillé au The Independent durant les dix années qui ont suivi. Elle interrompt s…En lire plus sur Wikipedia