Een jonge serveerster leert van een ervaren televisiemaker het vak van verslaggeefster en wordt de ster in een grote nieuwsshow
Titre
Up close & personal
Autre titre
Up close and personal
Directeur
Jon Avnet
Scénariste
Joan Didion
Acteur
Robert Redford Michelle Pfeiffer
Antécédent bibliographique
Alanna Nash
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, © 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1996
Durée
ca. 125 min.
Note
Gebaseerd op Golden girl : the story of Jessica Savitch Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045200558

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze dvd-versie van de Amerikaanse speelfilm uit 1996 van regisseur Jon Avnet heeft veel extra's zoals een kijkje achter de schermen, interviews met de cast, the making of en een muziek video. De hoofdrollen worden gespeeld door Michelle Pfeiffer en Robert Redford. Pfeiffer speelt Tally Atwater die graag een beroemde tv-presentatrice wil worden en bluft zich binnen bij een tv-station in Miami. Hier leert ze van een ervaren televisiemaker het vak van verslaggeefster en wordt ze een ster in een grote nieuwsshow. Tussen beiden bloeit een gepassioneerde verhouding op. Ab Zagt (Algemeen Dagblad): '[de film] mist de draagkracht van mediafilms als Broadcast News en Network die wel degelijk de Amerikaanse media tegen het licht hielden.' Antoinette Polak (NRC): '[de film] is ongetwijfeld fris, vlot en kritisch bedoeld, maar de Nederlandse toeschouwer wordt niet veel wijzer van de inside information over lokale televisie.' Peter van Bueren (Volkskrant): 'Het enige boeiende thema in dit lauwe, r…Lire la suite

À propos de Jon Avnet

CC BY 3.0 - Image by Art Directors Guild

Jon Avnet est un producteur, réalisateur et scénariste américain, né le 17 novembre 1949 à Brooklyn, New York (États-Unis).

Filmographie

Producteur

  • 1976 : It's Showtime
  • 1977 : Checkered Flag or Crash (en)
  • 1979 : No Other Love (TV)
  • 1980 : Coast to Coast
  • 1980 : Homeward Bound (TV)
  • 1982 : Prime Suspect (TV)
  • 1982 : Something So Right (TV)
  • 1983 : Risky Business
  • 1983 : Le Coup du siècle (Deal of the Century)
  • 1984 : Calendrier sanglant (en) (Calendar Girl Murders) (TV)
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions