DVD
Anglais
Kerstkomedie over een baby die per ongeluk bij de Elfen op de Noordpool belandt. Als hij volwassen is gaat hij in New York op zoek naar zijn vader
Titre
Elf / dir. by Jon Favreau ; written by David Berenbaum
Directeur
Jon Favreau
Scénariste
David Berenbaum
Acteur
James Caan Will Ferrell
Langue
Anglais
Éditeur
[Hilversum]: A-Film, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2003
Durée
93 min.
Note
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8716777047972

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 34 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse kerstkomedie uit 2003 van regisseur Jon Favreau en met in de hoofdrollen Will Ferrell, James Caan en Zooey Deschanel. Op een avond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. Als de baby, Buddy, volwassen is, beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past en reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Buddy ontdekt dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is en probeert de mensen de ware betekenis van Kerstmis bij te brengen. Recensent Remke de Lange (Trouw 18-12-'03): "(...) De ingrediënten zijn aanwezig, maar het recept is niet secuur doordacht." Ook Koen Kleijn (Algemeen Dagblad 18-12-'04) vindt de film "(...) buitengewoon melig en ook nog eens heel slordig in elkaar geflanst werkje (...). Wel is hij vol lof over hoofdrolspeler Will Ferrrell. De dvd bvat diverse extra's.

À propos de Jon Favreau

CC BY-SA 2.0 - Image by Eva Rinaldi
(Uploader: Musa Raza)

Jon Favreau, né le 19 octobre 1966 dans le Queens à New York, est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain, travaillant essentiellement pour les productions de la Walt Disney Company.

Il exerce notamment plusieurs fonctions au sein de l'Univers cinématographique Marvel : réalisateur du premier film de cet univers, Iron Man en 2008 puis d'Iron Man 2 en 2010, producteur délégué de Avengers (2012), Iron Man 3 (2013), Avengers : L'Ère d'Ultron (2015), Avengers: Infinity War (2018) et Avengers: Endgame (2019), et, dans la plupart de ces films, acteur dans le rôle de Happy Hogan, l'assistant, chauffeur et garde du corps de Tony Stark, alias Iron Man.

Il est également créateur, réalisateur et producteur de la série télévisée The Mandalorian qui se déroule dans l'univers de Star Wars, ainsi que le…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions