Livre
Néerlandais
Reconstructie van het leven van een onbegrepen intelligente jongeman die alle verbintenissen verbreekt en uiteindelijk onvoldoende uitgerust de wildernis van Alaska in trekt.
Titre
De wildernis in
Auteur
Jon Krakauer
Traducteur
Aad Van der Mijn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Into the wild
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2021 | Autres éditions
284 p. : ill.
ISBN
9789044615623 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een intelligente zoon van rijke geslaagde ouders raakt gefascineerd door het natuurlijke, nomadische leven zoals door Tolstoj beschreven. Zijn hang naar ascetisme doet hem besluiten alle verbintenissen met zijn eerder leven op te geven, zijn aardse bezittingen achter te laten en een zwervend bestaan te gaan leiden. Uiteindelijk wordt dat hem noodlottig: hij wordt doodgevroren in Alaska gevonden. De doodsoorzaak is verhongering. De auteur wijdde een kort artikel aan deze tragische gebeurtenis. Maar de macabere vondst van het in staat van ontbinding verkerende lichaam in een slaapzak liet hem niet los. Hij besloot het leven van deze jongen te reconstrueren. Het resultaat is een fascinerend boek over een onbegrepen jongen die niet anders kan dan zijn veilige omgeving verlaten. Het griezelige is dat dit bij veel meer jongeren kan gebeuren. Impliciet verwijst het verhaal naar de waarde van de ouder-kind band. Het boek is intens, helder, en wars van sensatie geschreven. Bevat enkele kaarten…Lire la suite

À propos de Jon Krakauer

Jon Krakauer (né le 12 avril 1954 à Brookline, Massachusetts) est un écrivain et alpiniste américain, employé par le magazine Outside et qui vit actuellement à Seattle.

Biographie

Jon Krakauer a publié de nombreux articles dans les plus grands mensuels comme National Geographic et Rolling Stone. Sa notoriété provient notamment de son récit intitulé Tragédie à l'Everest (Into Thin Air), qui relate, selon son point de vue, les événements tragiques qui se sont produits lors de son ascension de l'Everest en mai 1996. Cette expédition s'est terminée par la mort de huit de ses participants.

Une vive controverse a éclaté avec le guide Anatoli Boukreev, dont le récit de l'expédition à l'Everest diffère sensiblement sur de nombreux points avec celui de Krakauer.

Tragédie à l'Everest a été …En lire plus sur Wikipedia