Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Als niemand over opmerkelijke dingen spreekt : roman

Jon McGregor (auteur)

Als niemand over opmerkelijke dingen spreekt : roman

Anonieme mensen uit een straat in een Engelse stad krijgen een gezicht door een korte blik op een dag in hun leven, waartussen meer verband zit dan zij denken.
Titre
Als niemand over opmerkelijke dingen spreekt : roman
Auteur
Jon McGregor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
If nobody speaks of remarkable things
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2005
235 p.
ISBN
90-295-6231-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Impressie van een dag aan het einde van de zomer uit het leven van een aantal naamloos blijvende bewoners (de man met de gesoigneerde snor, de man met de verminkte handen, de vrouw met het hennarode haar enz.) in een straat in een Noord-Engelse stad. Uiteindelijk blijkt dat ze meer met elkaar te maken hebben dan je aanvankelijk denkt. Er gebeuren gewone en ongewone dingen, kinderen die ruzie maken, een zieke man die zijn naderende dood ontkent tegenover zijn vrouw, een hevige verliefdheid van een jongen voor een meisje uit de straat. Al vanaf het begin wordt gezinspeeld op iets ergs dat te gebeuren staat; wat het is wordt pas aan het eind van de roman duidelijk. Wel direct duidelijk is de zwangerschap van een jonge vrouw (min of meer de hoofdpersoon in het verhaal) uit de straat, waarover verteld wordt in een tweede verhaallijn. Goed geschreven, veelbelovend en veel geprezen (maar ook bekritiseerd als zijnde nogal pretentieus en humorloos) debuut van een jonge auteur (1976) dat in 20…Lire la suite

À propos de Jon McGregor

Jon McGregor, né en 1976 aux Bermudes, est un écrivain britannique.

Biographie

Il grandit dans le Norfolk. Il étudie et reçoit un diplôme en production et technologie des médias de l'Université de Bradford. Dès sa dernière année universitaire, il participe à l'écriture d'une anthologie sur le cinéma.

Ayant déménagé à Nottingham (où il vit actuellement), il écrit son premier roman, Fenêtres sur rue (If Nobody Speaks of Remarkable Things, 2002) qui remporte le Prix Somerset-Maugham en 2003.

En 2010, il reçoit un doctorat honorifique de l'Université de Nottingham.

Son premier recueil de nouvelles, Ce qui est arrivé à M. Davison (This Isn't the Sort of Thing That Happens to Someone Like You), est publié en 2012.

Œuvre

Romans