Terwijl het lichaam van een overleden alcoholist door de gemeentelijke diensten naar zijn crematie wordt begeleid, overdenken enkele daklozen, alcoholisten en drugsverslaafden aan de hand van diens geschiedenis hun uitzichtloze bestaan op straat.
Titre
Even the dogs
Auteur
Jon McGregor
Langue
Anglais
Édition
2
Éditeur
London: Bloomsbury, 2011 | Autres éditions
195 p.
ISBN
9781408809471 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de vijf delen van deze roman volgen we het lichaam van Robert, een alcoholist die dood is aangetroffen in zijn verpauperde flat. Hij wordt door de gemeentelijke diensten meegenomen naar het lijkenhuisje en na onderzoek tenslotte gecremeerd, terwijl de lezer ondertussen door middel van een aantal 'stemmen' wordt binnengeleid in de wereld van daklozen, alcoholisten en drugsverslaafden die leven op de straten van de anonieme Engelse stad. Soms behoren die stemmen toe aan specifieke individuen, zoals kennissen of drinkebroers van Robert (of zijn dochter, die op haar beurt verslaafd is aan heroïne), soms ook lijken ze afkomstig van een soort geesten die een breder perspectief op de gebeurtenissen hebben. Uit de lange interne monologen stijgt een somber beeld op van de wanhopige levensstijl van de sprekers, wiens enige toekomst bestaat uit de volgende shot; de schrijver staat zeker niet zonder empathie tegenover zijn personages, en dat (gecombineerd met zijn uitstekende stijl en zijn goe…Lire la suite

À propos de Jon McGregor

Jon McGregor, né en 1976 aux Bermudes, est un écrivain britannique.

Biographie

Il grandit dans le Norfolk. Il étudie et reçoit un diplôme en production et technologie des médias de l'Université de Bradford. Dès sa dernière année universitaire, il participe à l'écriture d'une anthologie sur le cinéma.

Ayant déménagé à Nottingham (où il vit actuellement), il écrit son premier roman, Fenêtres sur rue (If Nobody Speaks of Remarkable Things, 2002) qui remporte le Prix Somerset-Maugham en 2003.

En 2010, il reçoit un doctorat honorifique de l'Université de Nottingham.

Son premier recueil de nouvelles, Ce qui est arrivé à M. Davison (This Isn't the Sort of Thing That Happens to Someone Like You), est publié en 2012.

Œuvre

Romans