Livre
Anglais

If nobody speaks of remarkable things

Jon McGregor (auteur)

If nobody speaks of remarkable things

Genre:
Anonieme mensen uit een straat in een Engelse stad krijgen een gezicht door een korte blik op een dag in hun leven, waartussen meer verband zit dan zij denken.
Titre
If nobody speaks of remarkable things
Auteur
Jon McGregor
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, [2013]? | Autres éditions
275 p.
ISBN
9780747561576 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze roman maakt de lezer kennis met de bewoners van een aantal huizen in een straat in een Engelse stad. Op een zomerdag kijkt de lezer als het ware door een klein gaatje in de muur in verschillende huizen en ziet wat er zich voordoet: een ruzie tussen kinderen, een zieke man die zijn vrouw niet wil zeggen dat zijn dood nabij is, een kind dat aangereden wordt en een jongen die heftig verliefd is op een meisje uit de straat. Dit meisje is de hoofdpersoon, ze kijkt drie jaar later terug op haar leven in de straat en ontdekt alsnog dat er een verband zat tussen al die ogenschijnlijk losse gebeurtenissen. Zo blijkt ze bijv. een relatie te hebben met de broer van de verliefde jongen. De lezer wordt al gauw nieuwsgierig naar de verschillende mensen. Af en toe wordt er een tipje van de sluier opgelicht maar nooit krijg je een volledig beeld. Er moet dus zelf veel worden ingevuld. Steeds voelt de lezer de dreiging van onbekend gevaar. Een intrigerend, meeslepend en spannend debuut met moo…Lire la suite

À propos de Jon McGregor

Jon McGregor, né en 1976 aux Bermudes, est un écrivain britannique.

Biographie

Il grandit dans le Norfolk. Il étudie et reçoit un diplôme en production et technologie des médias de l'Université de Bradford. Dès sa dernière année universitaire, il participe à l'écriture d'une anthologie sur le cinéma.

Ayant déménagé à Nottingham (où il vit actuellement), il écrit son premier roman, Fenêtres sur rue (If Nobody Speaks of Remarkable Things, 2002) qui remporte le Prix Somerset-Maugham en 2003.

En 2010, il reçoit un doctorat honorifique de l'Université de Nottingham.

Son premier recueil de nouvelles, Ce qui est arrivé à M. Davison (This Isn't the Sort of Thing That Happens to Someone Like You), est publié en 2012.

Œuvre

Romans