Lean fall stand

Jon McGregor (auteur)
Als een veteraan in expedities naar de Zuidpool tijdens een storm aldaar een beroerte krijgt, heeft dat ingrijpende gevolgen voor hem, zijn vrouw en zijn kinderen.
Titre
Lean fall stand
Auteur
Jon McGregor
Langue
Anglais
Éditeur
London: 4th Estate, 2021 | Autres éditions
281 p.
ISBN
9780008204914 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Roman van de Engelse schrijver (1976) is geschikt voor de liefhebber van taal en ervaringsdeskundigen over de gevolgen van een beroerte voor het slachtoffer en zijn familie. Robert ‘Doc’ Wright is een veteraan met ruim 30 jaar ervaring in het assisteren van expedities op de Zuidpool. Als hij samen met de twee jonge geografen Thomas en Luke even afwijkt van de regels om foto’s van een gletsjer te nemen, worden ze verrast door een sneeuwstorm. Thomas drijft af op een ijsschots en overleeft het niet, Luke en Robert wel, maar de laatste houdt er een zware beroerte en een groot schuldgevoel aan over. Deel 2 vertelt nauwgezet en uitgebreid over de moeilijke mantelzorg van Roberts vrouw Anna. Deze was tot dan toe content met Roberts maandenlange afwezigheid (zo niet hun beide kinderen), bovendien staat ze als oceanograaf vlak voor haar academische doorbraak. In het slotdeel staat de alternatieve spraaktherapie van Robert centraal. De vele precieze weergaven van haperend taalgebruik en miscom…Lire la suite

À propos de Jon McGregor

Jon McGregor, né en 1976 aux Bermudes, est un écrivain britannique.

Biographie

Il grandit dans le Norfolk. Il étudie et reçoit un diplôme en production et technologie des médias de l'Université de Bradford. Dès sa dernière année universitaire, il participe à l'écriture d'une anthologie sur le cinéma.

Ayant déménagé à Nottingham (où il vit actuellement), il écrit son premier roman, Fenêtres sur rue (If Nobody Speaks of Remarkable Things, 2002) qui remporte le Prix Somerset-Maugham en 2003.

En 2010, il reçoit un doctorat honorifique de l'Université de Nottingham.

Son premier recueil de nouvelles, Ce qui est arrivé à M. Davison (This Isn't the Sort of Thing That Happens to Someone Like You), est publié en 2012.

Œuvre

Romans