Livre
Anglais

The reservoir tapes

Jon McGregor (auteur)
Als een dertienjarig meisje na een tocht in de bergen is verdwenen, doen vijftien mensen verslag van hun ervaringen op de dag van haar verdwijning.
Titre
The reservoir tapes
Auteur
Jon McGregor
Langue
Anglais
Éditeur
New York: Catapult, 2018 | Autres éditions
167 p.
Note
Vervolg op Reservoir 13
ISBN
9781936787913 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens de wintervakantie in het Engelse Durbeyshire is de dertienjarige Becky Shaw na een tocht in de Black Bull Rocks, verdwenen. Haar ouders Charlotte en Joe zijn ten einde raad. Politie, een reddingsteam en een helikopter worden bij de zoekactie ingezet. Vijftien mensen doen in afzonderlijke hoofdstukken, als in een tv-reportage, verslag van hun ervaringen op de bewuste dag van verdwijning. De jonge Deepak, krantenbezorger, wordt door een man binnen geroepen en ziet een geweer op tafel liggen. Liam, James en Deepak gaan zwemmen in de steengroeve en zien hoe Becky van grote hoogte naar beneden springt. Zij pest Liam omdat hij niet durft. Claire en Donna zien jongelui in zwembroek het bos uitkomen en Liam zit onder de modder en bloed. Graham en Vijay van het reddingsteam gaan met een groep jongeren op Butterfly safari in de bergen en maken zich zorgen over het mistige weer. Becky’s vader vertelt dat hij en Charlotte op het punt staan te scheiden. Al deze verhalen worden beknopt, maa…Lire la suite

À propos de Jon McGregor

Jon McGregor, né en 1976 aux Bermudes, est un écrivain britannique.

Biographie

Il grandit dans le Norfolk. Il étudie et reçoit un diplôme en production et technologie des médias de l'Université de Bradford. Dès sa dernière année universitaire, il participe à l'écriture d'une anthologie sur le cinéma.

Ayant déménagé à Nottingham (où il vit actuellement), il écrit son premier roman, Fenêtres sur rue (If Nobody Speaks of Remarkable Things, 2002) qui remporte le Prix Somerset-Maugham en 2003.

En 2010, il reçoit un doctorat honorifique de l'Université de Nottingham.

Son premier recueil de nouvelles, Ce qui est arrivé à M. Davison (This Isn't the Sort of Thing That Happens to Someone Like You), est publié en 2012.

Œuvre

Romans