Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vele manieren om te beginnen : roman

Jon McGregor (auteur)

Vele manieren om te beginnen : roman

Een als kind geadopteerde man blijft zijn leven lang zoeken naar zijn biologische moeder.
Titre
Vele manieren om te beginnen : roman
Auteur
Jon McGregor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
So many ways to begin
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2006
330 p.
ISBN
90-295-6433-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een conservator van een museum in Coventry leidt een wat saai maar niet ongelukkig leven. Door de loslippigheid van een dementerende vriendin van zijn moeder blijkt, dat hij geadopteerd werd. Om deze schok in zijn leven een plaats te geven begint hij zijn vroegere ervaringen te catalogiseren aan de hand van papieren en objecten uit zijn verleden, zoals hij ook in zijn werk de zaken ordent. Het geheel loopt uit in een zoektocht naar zijn ware moeder. Elk hoofdstuk begint met een geschrift of een voorwerp, waaraan herinneringen zijn verbonden. Een opzet die in de uitwerking zorgt voor een boeiende roman. Het verhaal laat zien hoe een mens zich redt wanneer zijn leven op de kop wordt gezet. Het vorige boek (tevens debuut) van de schrijver (1976) stond op de Longlist van de Booker-prize: 'Als niemand over opmerkelijke dingen spreekt'. Prima vertaling; kleine druk.

À propos de Jon McGregor

Jon McGregor, né en 1976 aux Bermudes, est un écrivain britannique.

Biographie

Il grandit dans le Norfolk. Il étudie et reçoit un diplôme en production et technologie des médias de l'Université de Bradford. Dès sa dernière année universitaire, il participe à l'écriture d'une anthologie sur le cinéma.

Ayant déménagé à Nottingham (où il vit actuellement), il écrit son premier roman, Fenêtres sur rue (If Nobody Speaks of Remarkable Things, 2002) qui remporte le Prix Somerset-Maugham en 2003.

En 2010, il reçoit un doctorat honorifique de l'Université de Nottingham.

Son premier recueil de nouvelles, Ce qui est arrivé à M. Davison (This Isn't the Sort of Thing That Happens to Someone Like You), est publié en 2012.

Œuvre

Romans