Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De meest vieze wedstrijd ter wereld

Jonas Boets (auteur), Eric Bouwens (dessinateur)

De meest vieze wedstrijd ter wereld

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Gloria doet mee aan een wedstrijd waarmee je een paard kunt winnen. Ze is bereid heel ver te gaan voor een paard. Maar de opdrachten zijn wel heel erg ongewoon. Gelukkig krijgt ze hulp van haar vrienden van de Little Liars Club. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Leugens
Titre
De meest vieze wedstrijd ter wereld
Auteur
Jonas Boets
Dessinateur
Eric Bouwens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2019
105 p. : ill.
ISBN
9789059089723 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alleen om haar rivale Lenie een hak te zetten, doet Gloria mee aan een wedstrijd waarin een paard te winnen valt. Maar de proeven die de deelnemers moeten doen om te winnen, zijn meer dan ongewoon te noemen. Op het laatst doen beide dames zelfs hun uiterste best de wedstrijd te verliezen. Bij de wedstrijd wordt Gloria geholpen door haar vrienden van de Little Liars Club, een organisatie die kinderen helpt hun leugens te verbergen of geloofwaardig te maken. De actie wordt soms onderbroken door liegcursussen. De personages zijn eendimensionaal. De humor is van dik hout zaagt men planken. Lekker vies, soms gewoon smerig, maar dat zal kinderen best aanspreken. Ook blijkt liegen uiteindelijk niet echt te lonen, dit ter geruststelling. Verlevendigd met licht karikaturale zwart-wittekeningen. Uitnodigend omslag. Eerste deel van de serie 'Little Liars Club'. Vanaf ca. 10 jaar.

De meest vieze wedstrijd ter wereld

Gloria houdt niet van paarden maar dat weerhoudt haar niet mee te doen aan een wedstrijd waarbij een paard te winnen valt. Dat doet ze alleen maar omdat ze het meest vervelende meisje uit haar klas de overwinning van deze wedstrijd niet gunt. Om te kunnen deelnemen moet ze liegen, maar als lid van de Little Liars Club heeft ze daar niet zo’n problemen mee. Daarenboven wordt ze geregeld bijgestaan door haar clubgenoten die haar helpen haar leugens bij te sturen. Lezers krijgen tussendoor ook een aantal lieglessen, als afwisselende hoofdstukken in het verhaal. Naarmate de wedstrijd vordert, blijken de proeven moeilijker, vreemder en vooral wansmakelijker dan Gloria en misschien ook sommige lezers voor mogelijk hielden.Wie zich liet leiden door de titel ‘De meest vieze wedstrijd ter wereld’, zal in dit verhaal niet teleurgesteld zijn. En dat geldt ook voor wie houdt van karikaturale illustraties die de specifieke, weinig verfijnde humor goed benadrukken. Voor wie ma…Lire la suite

Suggestions