Braille
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Jop is een haai

Jonas Boets (auteur)

Jop is een haai

Public cible:
6-8 ans et plus
Jop is een kleine gele vis, maar hij wil graag groot en stoer zijn. Daarom vertelt hij overal dat hij een haai is. De krab, de aal en de kwal lachen hem uit. Jop maakt zich erg boos, nu is hij pas echt een haai. Een vrolijk verhaal met een eenvoudige tekst en een verrassend einde.
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
Jop is een haai
Auteur
Jonas Boets
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 band
Éditeur original
De Eenhoorn
Note
Gemaakt in Vlaanderen

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vis Jop is klein en geel. Toch gaat hij met gemak in gesprek met de grote dieren van de zee: met krab, met aal en met kwal. Jop is klein maar wel stoer. En trouwens, hij is toch immers een haai. Anders zouden ze toch niet zo van hem schrikken en van hem weg zwemmen? Het vrolijke verhaal wordt in korte zinnen verteld; zonder hoofdletters, nergens regeloverstijgend en zonder moeilijke, langere woorden. Het lukt de (jonge) auteur om met al deze ‘beperkingen’ een eenvoudig en klein verhaal groots te vertellen. De grote, vaak paginaoverstijgende prenten zijn geschilderd en zitten vol humor en kleurige details. Samen vormen ze een niet te missen boek voor beginnende lezers. Kleine, handzame uitgave, gedrukt op glanzend papier en in een prima prijs-kwaliteitverhouding. Aanrader in het grote aanbod van leesboekjes voor beginnende lezers en voor lezers die in het leesproces behoefte hebben aan wat extra zelfvertrouwen. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Jop is een haai

Jop de vis is heel klein.. Klein en geel. Hij heeft een vin op zijn buik. En een vin op zijn rug. Ook die zijn heel klein. Maar let op! Jop de vis is klein. Maar hij is wel heel stoer. Want Jop is een haai. Of dat denkt hij toch. Een vrolijk verhaal voor eerste lezers, over een heel stoer klein visje dat de grote vissen van de zee niet uit de weg gaat! Jop is tenslotte een haai! In werkelijkheid is Jop een lief, klein, kleurrijk visje. Maar als je het boek héél goed leest, en goed naar de illustraties kijkt, dan zal je merken dat Jop echt wel een haai is! Het is niet makkelijk om met eenvoudige woorden een fijn verhaal te creëren. Maar dit boekje zal, zowel met de inhoud als met de illustraties, de jonge lezertjes zeker aanspreken. Een aanrader!