Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Sam Smith en operatie Zwarte Regen

Jonas Boets (auteur)

Sam Smith en operatie Zwarte Regen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Sam Smith zit in het vierde jaar van een school voor geheimagenten. Hij en zijn klasgenoten worden ontvoerd door twee gangsters, die hen willen opleiden tot moordenaars. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Spioneren
Titre
Sam Smith en operatie Zwarte Regen
Auteur
Jonas Boets
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2007 | Autres éditions
319 p.
ISBN
9789022320051

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is reeds het vierde boek in de spannende reeks over de jonge Sam Smith. Sam volgt les aan De School, waar je kan leren een geheim agent te worden. De leerlingen van De School zitten inmiddels in hun vierde jaar en maken zich klaar voor een uitstap naar de Grand Canyon en Los Angeles. Het vliegtuig van de leerlingen wordt echter gekaapt en zet koers naar Costa Rica. De kapers maken de leerlingen wijs dat dit een idee is van De School en dat ze naar een geweldig trainingskamp gaan ter afsluiting van hun studie. Al gauw merkt Sam dat er iets niet pluis is. Zo moeten de leerlingen naar gewelddadige beelden kijken terwijl ze vastgeketend zitten in een stoel en leren ze wapens hanteren. Steeds meer leerlingen worden agressiever en gevoellozer. Wanneer Sam op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dan ook de ware toedracht van het hele kamp.

De praktijken die de leerlingen ondergaan tijdens de 'reactietraining' doen heel erg denken aan de klassieker A Clockwork Orange (Anthony Burg…Lire la suite
Het vierde* deel over Sam Smith die De School volgt, waar hij opgeleid wordt tot spion. Aangezien in het derde deel De School in Engeland is afgebrand, zitten de leerlingspionnen nu in Amerika. Tijdens een uitstapje worden alle studenten ontvoerd naar een trainingskamp in Costa Rica door de gangster Tommieboy Hops en Emma Block, die ook al in eerdere boeken voorkwamen. In het kamp midden in de jungle worden de studenten gehersenspoeld, getraind en geprogrammeerd om meedogenloze moordenaars te worden. Een spannend verhaal dat in de verte gelijkenissen heeft met de verhalen over Harry Potter. Het is ook als losstaand verhaal te volgen zonder de andere boeken te kennen. De tekst is in een vlotte stijl geschreven. Het boek bevat geen illustraties en heeft een ruime overzichtelijke bladspiegel (ruime interlinie, duidelijke letter, ruime marges). Het omslag heeft een volwassen uitstraling. Een boek uit een serie met een spannend verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.