Livre
Néerlandais

Spion ontvoerd

Autre titre Sam Smith

Jonas Boets (auteur)

Spion ontvoerd

Autre titre Sam Smith

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Sam Smith belandt op een geheime spionnenschool, waar hij te maken krijgt met een ontvoeringszaak. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Spion ontvoerd
Autre titre
Sam Smith
Auteur
Jonas Boets
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2011
256 p.
ISBN
9789022326015 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jonas Boets stamt uit een kunstzinnige familie. Moeder was ook al auteur en vader is acteur. Zelf was hij als jonge knaap een echte boekenwurm. Hij verslond de boeken van Thea Beckman en Anthony Horowitz. En dat merk je als lezer. Sam Smith, het hoofdpersonage van de gelijknamige reeks, heeft wel wat trekjes van Alex Rider uit de boeken van Horowitz. Zelf noemt Boets zijn personage een mix tussen James Bond en Mission Impossible. De reeks is trouwens niet nieuw. Al in 2003 verscheen dit eerste deel, nu kreeg het een nieuwe cover en een ondertitel Spion ontvoerd.
Sam Smith is een gewone jongen uit een gewoon gezin die een zeer saai leven leidt. Hij wil wel wat meer actie, maar ook zijn ouders zijn ‘gewoon’. Op een dag krijgt hij de kans zijn oude leven vaarwel te zeggen en leerling te worden op een geheime spionnenschool. Hij zal wel zijn ouders niet meer terugzien en ook zij vergeten dat hij ooit heeft bestaan. Hij komt in klas A terecht en volgt allerlei boeiende l…Lire la suite
De Engelse jongen Sam Smith belandt op een internaat voor aanstaande geheim agenten. Zowel een speurtocht naar de ontvoerde zoon van een leraar als de wedstrijd tegen de CIA-school brengt hij tot een goed einde. Eerste deel uit de serie 'Sam Smith' met een nieuwe omslagillustratie. In zijn opzet is dit verhaal opzichtig epigonistisch. De schrijver meent een aardig boek te maken door de Harry Potter-tovenaars te vervangen door spionnen. In talloze opzichten aapt hij Rowling na. Alleen vergeet hij de verrassende wendingen en de originaliteit. De vele grappen zijn doorgaans flauw, de taal is verre van foutloos. Het overvloedig hoofdlettergebruik in de hoofdstuktitels is bepaald aanstellerig en geeft het boek een schijn van gewicht, een beter verhaal waardig. Heel matig maakwerk van de jonge auteur (1981), die eerder twee boekjes voor beginnende lezers schreef. Vanaf ca. 11 jaar.

Sam Smith. Spion ontvoerd

Sam Smith is een doodgewone jongen. Hij heeft doodgewoon kort bruin haar en doodgewone blauwe ogen. Hij gaat naar een doodgewone school met doodgewone kinderen. Hij woont in een doodgewone straat met zijn doodgewone moeder en jawel zijn doodgewone vader die een doodgewoon huwelijk hebben. Kortom Sam Smith is een grijze muis zonder enige spanning of bijzondere belevenissen in zijn jonge leven.
Als hij op een dag van school naar huis wandelt, krijgt hij het gevoel niet alleen te zijn, dat hij bespied wordt. Een paar straten verder stopt er een oude grijze Mercedes enkele meters voor hem. De deur zwaait open en een hand wenkt hem. Nieuwsgierig en met een kloppend hart stapt Sam dichterbij. Hij wordt beleefd verzocht in te stappen. In de auto zitten Summer en Spring. Deze heren weten verdacht en schrikwekkend veel over Sam o.a. dat zijn leven nogal aan de saaie kant is. Hier willen zij verandering in brengen, ze bieden Sam een plaats aan op De School. Hier zal hij opgeleid worden to…Lire la suite