Livre
Néerlandais

Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)

Jonas Jonasson (auteur), Corry Van Bree (traducteur)

Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)

Een drietal kleurrijke personen weet zich op verschillende manieren te verrijken.
Titre
Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)
Auteur
Jonas Jonasson
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)
Éditeur
Amsterdam: Olympus, 2019 | Autres éditions
303 p.
ISBN
9789046707173 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Geheel in de lijn met zijn eerdere romans, de bestseller ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ (2011), ‘De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje’ (2013) en 'De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden' (2018) presenteert de Zweedse auteur (1961) weer een dik aangezette klucht over een aantal kleurrijke personages in een in een hoog tempo voortrazende plot. Per, kleinzoon van een geruïneerde multimiljonair en receptionist in een derderangs hotel, stuit op de eveneens gefrustreerde pastor Johanna, die door haar vader is gedwongen de kerkfunctie uit te oefenen, maar eigenlijk niet in God gelooft. Samen delen de gefrustreerden een hartgrondige misantropie en gebruiken op verschillende manieren een gangster (titel) om aan hun financieel gerief te komen. Onder meer door de plotseling in de Here verkerende gangster predikant van zijn eigen kerk te maken met als motto ‘geven is beter dan ontvangen’. Maar de onderwereld krijgt nog geld van ze door niet …Lire la suite

À propos de Jonas Jonasson

Jonas Jonasson, né le 6 juillet 1961 à Växjö, est un écrivain et journaliste suédois.

Son premier roman Le Vieux qui ne voulait pas fêter son anniversaire a été vendu à plus de 700 000 exemplaires en Suède.

Biographie

Fils d'un ambulancier et d'une infirmière, Jonasson est né et a grandi à Växjö dans le sud de la Suède. Après des études de suédois et d'espagnol à l'université de Gothenburg, Jonasson a travaillé comme journaliste pour le quotidien de Växjö Smålandsposten et pour le tabloïd suédois Expressen jusqu'en 1994. En 1996, il crée une société de médias, OTW, qui a compté jusqu'à cent employés. Il arrête de travailler en 2003 après deux grosses opérations du dos et du surmenage. Peu après, il vend sa société .

En 2007, il achève son premier roman, Le Vieux qui ne voulait pas fêter son anniversaire…En lire plus sur Wikipedia