Livre
Néerlandais

Ik ben niet bang!

Jonathan Allen (auteur)

Ik ben niet bang!

Public cible:
3-5 ans et plus
Omdat hij een uil is, denkt Kuikenuil dat hij niet bang is in het nachtelijke bos, maar dat valt toch een beetje tegen. Prentenboek met eenvoudige, zeer expressieve tekeningen in sobere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Bang zijn, Uilen
Titre
Ik ben niet bang!
Auteur
Jonathan Allen 1957-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I'm not scared
Éditeur
Amsterdam: Zebrafant, 2007
[25] p. : ill.
ISBN
9789049075095
Placing suggestion
Bang zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is nacht. Kuikenuil wil gaan wandelen in het bos, want dat doen alle uilen, maar iedereen lijkt bekommerd om hem. Eerst komt Das die hem zegt niet bang te zijn, en ook beer en vleermuis lijken te denken dat Kuikenuil bang is. Dat is echter niet waar, en Kuikenuil wordt dan ook boos op de andere dieren. Gelukkig weet papa Uil precies hoe hij hier op moet reageren.

Dit boek werd uit het Engels vertaald door Paul de Leeuw, wiens naam in het groot op de cover prijkt, en is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar. Het verhaal is eenvoudig en goed te volgen. Het grappig karakter van het kuikentje zorgt daarbij bovendien voor de nodige humor. De probleemstelling is al duidelijk aan het begin, van waaruit het verhaal op een natuurlijke manier voortvloeit: Als papa Uil zijn intrede maakt, komt er plots een ommekeer. Hij stelt nl. dat het cool is om een beetje bang te zijn, en stelt Kuikenuil en zijn knuffel Uilie gerust.

De evolutie die het hoofdpersonage doormaakt, is niet zo …Lire la suite
"Niemand die ons lastigvalt in de nacht", dus waarom zou ik bang zijn, denkt Kuikenuil. Stoer gaat hij ’s nachts met zijn knuffel Uilie op stap, want dat doen toch alle uilen? Maar alleen zijn ze niet: Das, Beer en Vleermuis veronderstellen dat Kuikenuil wel bang zal zijn. Niet dus! Na ‘Ik ben niet schattig!’* een nieuw (nachtelijk) avontuur en knus bedverhaaltje met Kuikenuil in de hoofdrol. De met de computer vervaardigde illustraties zijn royaal van opzet, vaak over een dubbele pagina, met duidelijke zwarte belijning, maar niet overal: met name Kuikenuil is afgebeeld als een pluizig bolletje. Ze zijn uitgewerkt in sobere aquarelachtige blauw- en bruintinten die de nachtelijke sfeer versterken tegen een witte achtergrond. De kleine blokjes tekst, in groot en duidelijk lettertype, staan los van de illustraties boven of onderaan de pagina. Omdat de illustrator ook de tekstschrijver is, vormen tekst en beeld een goed op elkaar aansluitend geheel. De vertaling is erg modern, b.v. 'cool'…Lire la suite

À propos de Jonathan Allen

Jonathan Allen, né le 16 janvier 1995 à Leesburg, Virginie (États-Unis), est un joueur américain de football américain évoluant au poste de defensive end. Après quatre saisons universitaires jouées pour les Crimson Tide de l'Alabama, il est choisi en dix-septième position lors de la draft 2017 de la NFL.

Statistiques

Notes et références

Liens externes

  • Portail du football américain
  • Portail des États-Unis