Livre
Néerlandais

Ik ben niet schattig!

Jonathan Allen (auteur)

Ik ben niet schattig!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Alle dieren in het bos vinden Kuikenuil schattig, maar dat is hij helemaal niet met hen eens. Alleen zijn moeder begrijpt hem precies en bij haar durft hij helemaal zichzelf te zijn. Prentenboek met eenvoudige, zeer expressieve tekeningen in sobere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Gevoelens, Uilen
Titre
Ik ben niet schattig! / tekst en ill. Jonathan Allen
Auteur
Jonathan Allen 1957-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
'I'm not cute !'
Éditeur
Amsterdam: Zebrafant, 2006
[26] p. : ill.
ISBN
90-490-7506-1 9789049075064
Placing suggestion
Boos zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kuikenuil ziet er zo klein en schattig uit dat de dieren in het bos hem knuffelen en vertroetelen. Zelf vindt hij dat hij al groot is en als de beste uil in het donker kan jagen met zijn grote ogen: hij is niet schattig. Dit vertelt hij dan ook aan de bosdieren en meestal wordt hij erg boos. Alleen bij mama kan hij zichzelf zijn: donzig en schattig klein. Bij mama voelt hij zich veilig en hoeft hij niet boos te worden. Prachtig geïllustreerd, sfeervol prentenboek over het dilemma groot/klein en de geborgenheid in je ouderlijk nest. De tekeningen zijn zeer eenvoudig, maar daardoor erg expressief; ook het kleurgebruik is sober. Geweldig vertaald met gebruik van moderne spreektaal, b.v. "Een coole knuffel"en "Mooi niet!". Bijzonder verhaal voor kleuters die zich ook weleens anders voelen/voordoen: je kunt de sfeer proeven over het dilemma groot/klein. Geschikt voor klassikaal gebruik en thuis. Vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Jonathan Allen

Jonathan Allen, né le 16 janvier 1995 à Leesburg, Virginie (États-Unis), est un joueur américain de football américain évoluant au poste de defensive end. Après quatre saisons universitaires jouées pour les Crimson Tide de l'Alabama, il est choisi en dix-septième position lors de la draft 2017 de la NFL.

Statistiques

Notes et références

Liens externes

  • Portail du football américain
  • Portail des États-Unis