Twee kleine criminelen ontvoeren de dochter van een welgestelde industrieel in de hoop op een grote som losgeld. De situatie loopt echter volkomen uit de hand.
Sujet
Gijzelingen
Titre
Bloedlink
Directeur
Joram Lürsen
Compositeur
Merlijn Snitker
Acteur
Tygo Gernandt Marwan Kenzari Sarah Chronis
Langue
Néerlandais
Éditeur
A Film, 2015 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
88 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Remake van de film The disappearance of Alice Creed van J. Blakeson uit 2009
EAN
8716777950425

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse speelfilm (2014) van regisseur Joram Lürsen (Alles is Liefde, In Oranje, Dolfje Weerwolfje), met Marwan Kenzari, Tygo Gernandt en Sarah Chronis. Criminelen Victor (Gernandt) en Rico (Kenzari) denken rijk te kunnen worden van de ontvoering van een miljonairsdochter (Chronis). Wachtend op het losgeld sluiten ze zich op in een troosteloze flat. Bloedlink is een remake van The Disappearance of Alice Creed (2009). Mark Moorman (Het Parool, 24-09-’14) kent 4 sterren toe: ‘(…) "Alles gaat zoals het moet," stelt de ene ontvoerder de andere gerust. De geroutineerde bioscoopbezoeker weet genoeg: niets gaat zoals het moet. En dat is natuurlijk precies de bedoeling. We willen anderhalf uur op het verkeerde been staan.’ Peter de Bruijn (NRC, 25-09-’14) geeft 4 van 5 sterren: ‘(…) Vooral is dit een knap geacteerde film. Marwan Kenzari weet van zijn personage, Rico, een fascinerende figuur te maken: kwetsbaar en levensgevaarlijk op hetzelfde moment. Sarah Chronis debuteert sterk, als een…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way En lire plus sur Wikipedia

Suggestions