DVD
Néerlandais

Mijn Franse tante Gazeuse

Joram Lürsen (directeur), Ben Sombogaart (directeur), Burny Bos (scénariste)
Tante Gazeuse en haar vriend verstoren de rust in het keurige dorpje waar Katootje (8) en haar ouders wonen. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Mijn Franse tante Gazeuse
Directeur
Joram Lürsen Ben Sombogaart
Scénariste
Burny Bos Tamara Bos
Compositeur
Jan Robijns
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, [2015] | Autres éditions
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
1996
Durée
13 x ca. 25 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087119

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 9 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dertiendelige televisieserie van de AVRO (1996), gemaakt onder regie van Ben Sombogaart (Kruistocht in spijkerbroek; Pluk van de Petteflet) en Joram Lürsen (Otje; Het geheim). De achtjarige Katootje woont met haar familie in Droogbaak, het netste dorpje van Nederland. Het hele dorp doet mee aan de wedstrijd voor de netste familie van Nederland, met als hoofdprijs een theevisite van de koningin. De buurman van Katootje speelt echter vals en als de slordige tante Gazeuse en haar vriend onverwacht op bezoek komen, loopt alles in het honderd. Voor elke aflevering schreef Tamara Bos een liedje, waarin Katootje haar fantasie de vrije loop laat. Net zoals in ‘The singing detective’ van Dennis Potter wordt de handeling bevroren en zetten de acteurs hun spel om in zang en dans. In de hoofdrol Afroditi Piteni Bijker (Abeltje; Hertenkamp) en verder onder meer Nelly Frijda, Loes Luca en Willeke van Ammelrooy. Cinema.nl schrijft: ‘(...) heeft geestige momenten. Maar de verbale grapjes rond ouderwe…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way (nl)En lire plus sur Wikipedia

Suggestions