Eind negentiende eeuw weigert de Amsterdamse vioolbouwer Walter Vedder zich uit te laten kopen vanwege een nieuw hotel dat op de plaats van een tiental huizen zou moeten komen.
Titre
Publieke werken
Directeur
Joram Lürsen
Compositeur
Merlijn Snitker
Antécédent bibliographique
Thomas Rosenboom
Acteur
Gijs Scholten van Aschat Jacob Derwig Rifka Lodeizen
Langue
Néerlandais
Éditeur
September Film, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
106 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8718836862458

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verfilming (2015) van het boek van Thomas Rosenboom* onder regie van Joram Lürsen met onder meer Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen. In Nederland aan het einde van 19e eeuw proberen de Amsterdamse vioolbouwer Vedder en zijn neef Anijs (apotheker in Drenthe) de wereld vooruit te helpen door arme turfstekers naar de VS te helpen met het vele geld dat Vedder voor de verkoop van zijn huis hoopt te krijgen. Het nieuwe Victoria-hotel kan immers niet zonder die grond. Maar het grote plan implodeert reddeloos. Het Amsterdam van 1888 werd in Hongarije uit de computer getoverd. De reacties zijn gemengd. Wouter Los (Cinemagazine.nl 7-12-'15) vindt de film vluchtig met een 'belachelijke epiloog' en geeft 2 sterren. Maar anderen waren guller. 'Pas na een minuut of tien vindt de film zijn ritme en een toon die mooi het midden houdt tussen historisch epos en een meer dromerige, zelfs een tikje surrealistische sfeer' zegt Peter de Bruyn (NRC 9-12-'15). 'Groot pluspunt van de fil…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way (nl)En lire plus sur Wikipedia

Suggestions