DVD
Néerlandais
Huisarts Robert Finkelstein belandt in een midlifecrisis en krijgt te maken met zijn bemoeizuchtige vrouw, een onvoorspelbare minnares, veeleisende patie͏̈nten en een vreemde psychiater.
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just Bridge, 2013
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2013
Durée
8 x 25 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8717344752565

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse tragi-komedie uit 2013, achtdelige serie met afleveringen van 25 minuten, die in maart/april 2013 is uitgezonden door de VARA. Scenario van Maria Goos (Pleidooi; Oud geld; Smoeder; Cloaca) en Peter Blok, tevens de hoofdrol van huisarts Robert Finkelstein in midlifecrisis. Verder met Jacqueline Blom als echtgenote van de huisarts, Tjitske Reidinga als psychiater en Hannah Hoekstra als Jasmijn. Dokter Finkelstein is een onhandige, verstokte huisarts die al twintig jaar braaf zijn praktijk voert, aangestuurd door zijn vrouw. Dan ontploft Robert zomaar, slaat zijn vrouw en gaat op avontuur. In de flat van een bevriend stel dat tijdelijk in Afrika woont, strijkt hij neer naast, naar later blijkt, een op seks beluste, wispelturige jonge vrouw. Een aantal amusante en/of tragische scènes volgt. Ilse van der Velden (VPRO Gids nr. 8, 2013): '(...) zoals altijd bij Goos: geen woord teveel, uitgebeende taal en veel rake zinnen. Een bijzonder fijne neus voor bepaalde milieus en de zwak…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way En lire plus sur Wikipedia

Suggestions