DVD
Néerlandais
Pettson belooft zijn kat Findus dat de kerstman dit jaar bij hen langs zal komen
Titre
Pettsons belofte
Directeur
Jorgen Lerdam Anders Sørensen
Antécédent bibliographique
Sven Nordqvist
Compositeur
Wolfgang Simm
Titre uniforme
Pettson och Findus : Tomtemaskinen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Bridge Pictures, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 75 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8711983487727

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze Duits-Zweeds-Deense coproductie is de derde tekenfilm over de verstrooide Pettson en zijn huisgenoot Findus, een avontuurlijke kat met een broek aan en een petje op. Zij wonen in een gezellige rommelige boerderij op het Zweedse platteland. Findus hoort de kinderen verhalen vertellen over de kerstman en vraagt Pettson waarom deze nooit bij hen op bezoek komt. Pettson belooft hem dat de kerstman dit jaar zal komen, maar zal dat lukken? Het verhaal is gebaseerd op de prentenboeken van Sven Nordqvist. Leo Bankersen (Parool 6-12-'06): '(...) is weer kneuterig op een plezierige manier en bewijst dat ook simpele animatie schoonheid heeft. Het is een sympathiek en niet al te zoet kerstverhaal met veel vertrouwde attributen naast gekke en zelfs een tikkeltje absurdistische grapjes (...) Het verhaal kabbelt misschien wat al te rustig voort, maar de toon blijft speels en laconiek. (...) De Nederlandse stemmen in de hoofdrollen zijn opnieuw die van Lotte Lohr (Lotje uit Sesamstraat) en acteu…Lire la suite

À propos de Jorgen Lerdam

Jørgen Lerdam, né en 1958, est un réalisateur et animateur danois, spécialisé dans le film d'animation.

En 1988, Jørgen Lerdam fait partie de l'équipe d'animateur qui fonde le studio d'animation A. Film A/S. Il participe à l'animation secondaire de certains films comme Charlie, Le Voyage d'Edgar dans la forêt magique ou encore Astérix et les Indiens.

Il fait ses débuts comme réalisateur, en rejoignant le duo Stefan Fjeldmark et Flemming Quist Møller pour Jungle Jack 2 : La Star de la Jungle qui sort au Danemark en 1996.

Filmographie sélective

Comme réalisateur
  • 1996 : Jungle Jack 2 : La Star de la Jungle, (avec Stefan Fjeldmark et Flemming Quist Møller)
  • 2003-2004 : Jungledyret Hugo (série télévisée, 13 épisodes)
  • 2004-2005 : The Fairytaler En lire plus sur Wikipedia