Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder

Jos Pierreux (auteur)

Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder

Dans la série:
Genre:
Een vooraanstaand politicus bekent de moord op zijn vrouw. Inspecteur Luk Borré vindt het verhaal verdacht en gaat op onderzoek. Burgemeester Lippens wil echter dat hij zich bezighoudt met een bende juwelendieven die oudere dames berooft.
Titre
Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2013
359 p.
ISBN
9789089242365 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Graaiers en snaaiers staat Luc Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder, voor een vreemde zaak. Een Vlaamse partijvoorzitter slaat zijn vrouw dood in de auto, wordt opgepakt maar zwijgt in alle talen. Tot hij de volgende dag bekent, na een telefoontje met een binnengesmokkelde gsm. Borré gelooft niets van zijn verhaal maar krijgt van hogerhand de raad de zaak te laten rusten. Hij vermoedt steeds meer dat er op Europees politiek niveau zaken gebeuren die het daglicht niet mogen zien. Van verschillende personen die anoniem willen blijven, komt hij dingen te weten over de corruptie van Europese afgevaardigden die slechts marionetten blijken te zijn in een financieel machtige wereld. Parallel hiermee volgen we enkele losers die zich groeperen en onder invloed van drugs en alcohol het plan beramen om bij de heropening van luxehotel De Reserve burgemeester Lippens te ontvoeren en hem in afwachting van het losgeld op te sluiten in De Wuivende Krabben, het kunstwerk va…Lire la suite
Knokke, de meest elitaire Belgische badplaats, staat in rep en roer. Er is niet enkel een duistere reeks diefstallen van buitensporig dure juwelen, maar ook de leider van een rechtse katholieke partij wordt in zijn auto terug gevonden met zijn vermoorde echtgenote naast hem. Als inspecteur Borré die moordpartij begint te onderzoeken, merkt hij al snel de nodige tegenkanting en krijgt hij verbijsterende dingen te horen over wantoestanden binnen de hoogste regionen van de Europese politiek. Borré wordt neergezet als de schrandere en dus ook eigenwijze speurder die zich hardnekkig vastbijt in zijn onderzoeken, gezwind zijn boekje te buiten gaat maar uiteindelijk ook scoort. Knokke als decor, enigszins herkenbare politici als figuranten, een (soms te) flitsende stijl, en kwistige verwijzingen naar popmuziek maken van het verhaal een hedendaagse thriller die een onverwachte ontknoping oplevert. Normale druk.

Suggestions