Livre
Espagnol

Dafne desvanecida

Dans la série:
Genre:
Aan de hand van literaire teksten gaat een schrijver, die lijdt aan geheugenverlies, op zoek naar een hem onbekende vrouw.
Titre
Dafne desvanecida
Auteur
José Carlos Somoza
Langue
Espagnol
Éditeur
Barcelona: Destino, 2000 | Autres éditions
237 p.
ISBN
84-233-3197-0 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een schrijver gaat op zoek naar een hem onbekende vrouw. Zijn enige aanknopingspunt vormen literaire teksten. De "Metamorfosen"* van Ovidius zijn zijn gids. Aan zijn geheugen heeft hij niets. Dat is 'gewist' door een auto-ongeluk volgend op de 'ontmoeting'. De auteur (Cuba, 1959) was psychiater tot hij in '94 ging schrijven. Sindsdien behaalt hij de ene literaire prijs na de andere. Zijn toneelstuk "Miguel Will" (1997) en zijn roman "La ventana pintada"** (1998) kregen resp. de Cervantes theater en de Café Guijón prijs. Een even intrigerend als origineel werk waarin we struikelen over het ene excentrieke personage na het andere: een tekstvervalser, een megalomane, blinde uitgever, een schrijversmodel, een literair detective. Het resultaat is een onderhoudend boek van een hoog litererair niveau, een aanwinst voor havo- en vwo leesdossiers. Beige omslag met titelgegevens in zwart-paars waaronder een vrouw in cocktailjurk staat afgebeeld.

À propos de José Carlos Somoza

José Carlos Somoza, né le 13 novembre 1959 à La Havane à Cuba, est un écrivain espagnol d'origine cubaine.

Biographie

Né à Cuba en 1959, José Carlos Somoza n'y passe que quelques mois, car sa famille est contrainte à l'exil pour des raisons politiques en 1960. Fort bien accueillis par des amis en Espagne, alors que leur situation est des plus précaires (les exilés devaient quitter l'île sans biens ni argent), les Somoza parviennent à s'intégrer à la vie européenne.

Pendant ses études de médecine et de psychiatrie, José Carlos Somoza partage son temps entre Cordoue et Madrid. Diplômé de psychiatrie et de psychanalyse en 1994, il exerce un temps, avant de se consacrer entièrement à sa carrière littéraire.

Il vit aujourd'hui à Madrid.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia