Livre
Néerlandais

De geschiedenis van het voetbal

Josée Wouters (auteur)

De geschiedenis van het voetbal

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Beknopte informatie over de geschiedenis van het voetbal, de ontwikkeling van voetbal in allerlei landen en portretten van beroemde spelers. Met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Voetbal
Titre
De geschiedenis van het voetbal
Auteur
Josée Wouters
Langue
Néerlandais
Éditeur
Arnhem: Ellessy, 2010
77 p. : ill.
ISBN
9789086601233 (paperback)
Placing suggestion
619.12 (SISO) Balsport (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Veel mensen denken dat voetbal uit Engeland komt, maar in dit deel uit de subserie 'WWW-sport, spel, dans'* wordt duidelijk dat dat China moet zijn. Op een toegankelijke manier komt de doelgroep in korte verhaaltjes veel te weten over het ontstaan van deze populaire balsport. Maar niet alleen de geschiedenis komt ter sprake, ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van deze populaire sport in andere landen, worden de verschillende bekende toernooien besproken en zijn er beknopte portretten van beroemde spelers. Leuke anekdotes en eenvoudige tekeningen/foto's in kleur en zwart-wit vullen de gemakkelijk te volgen teksten aan. Het boekje is wat sober uitgevoerd. Bevat een bronvermelding, verwijzing naar enkele boeken en links naar (ook Engelstalige) websites die de informatie aanvullen. Ongewijzigde heruitgave. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Josée Wouters

Josée Wouters est une pongiste belge.

Carrière

Josée Wouters remporte la médaille de bronze en double dames avec Mary Detournay aux Championnats du monde de tennis de table 1947.

Liens externes

  • Ressource relative au sport :
    • Fédération internationale de tennis de table
  • Portail du tennis de table
  • Portail de la Belgique
En lire plus sur Wikipedia